• Az Outriders egyik párbeszédében felmerül Washington D.C. ostroma
  • Amit sokan egy aktuálpolitikai utalásként értelmeztek
  • Azonban a Square Enix szerint ez csak egy véletlen egybeesés, semmi több
  • Outriders tesztünket itt olvashatjátok

Április elsején debütált az Outriders, aminek a háttértörténete meglehetősen borúsnak mondható. A sztori szerint az emberiségnek hátra kellett hagynia a lassan, de biztosan lakhatatlanná váló Földet, és mivel az egyetlen űrhajóra csak nagyon kevesen fértek fel, ez a szituáció természetesen brutális lázongásokhoz, sőt, sok helyen egyenesen polgárháborúhoz vezetett.

outriders-elozetes-keyart-01.jpg

Ez a múlt pedig a játékban is visszaköszön: az egyik korai átvezetőben például két karakter arról beszélget, mikor a redneck (pejoratív kifejezés a vidéki emberekre) csőcselék megostromolta Washington D.C. városát. Ez önmagában még nem is feltétlen lenne érdekes, azonban voltak, akik úgy vélték, hogy a fejlesztők direkt utalnak itt az amerikai Capitolium 2021-es megrohanására. Egyrészt stimmel a helyszín, másrészt pedig a Capitoliumot megostromló tömegre is sok helyen redneckként hivatkoztak a médiában, ez pedig sokak szerint nem lehetett véletlen egybeesés.

A Square Enix azonban tagadja, hogy ilyesmiről lenne szó. Elmondásuk alapján az érintett párbeszédet több évvel a 2021-es események előtt megírták, így bármilyen egyezés a közelmúlt eseményeivel egyáltalán nem szándékos utalás a részükről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!