• A koronavírus miatt lelassult a fejlesztés
  • A béta szinte biztos, hogy emiatt csúszni fog
  • A fejlesztők inkább a Delirium DLC-re koncentrálnak

A koronavírus a videojátékok iparát sem kíméli. Egyre több esport rendezvényt mondanak le vagy keresnek neki új helyszínt, miközben a PAX Easten való megjelenést olyan sebesen mondták le a stúdiók, hogy az se lenne meglepő, ha a látogatók ma csupán kongó folyosókat és a klímaberendezés lágy huzatában tovagörgő ördögszekereket találnának.

És úgy tűnik, ezzel nincs vége, mert a járvány a játékfejlesztésre is kezd kihatással lenni, legalábbis a Path of Exile 2 munkálatait mindenképpen késlelteti. A Grinding Gear Games társalapítója, Chris Wilson a PCGamesN-nek mondta el, hogy valószínűleg késleltetniük kell a 2020 végére tervezett bétatesztelést.

Ennek részben az az oka, hogy a fejlesztők egy részét át kellett csoportosítaniuk a márciusban megjelenő Delirium DLC fejlesztéséhez, hogy a Path of Exile idei első nagy kiegészítője ne késsen. A másik ok, hogy az ausztráliai Grinding Gear Games rengeteg munkát szervez ki főleg ázsiai stúdióknak. Nagyjából 30 ilyen külsős fejlesztő dolgozik nekik teljes munkaidőben, és a legtöbbjük Kínában él. A koronavírus miatt azonban a kínai újév után az ottani dolgozók már nem jártak be az irodáikba, ami több hetes késlekedést okoz a Path of Exile 2 fejlesztésében, annak ellenére, hogy a külsősök többsége a művészeti résszel foglalkozik.

Szóval erőiket inkább a Deliriumra koncentrálták, a Path of Exile 2 menettervét pedig a helyzethez alkalmazkodva átütemezték.