• A CD Projekt Red bejelentette, hogy nem lesznek ott a PAX Easten
  • Korábban a Sony, a Capcom és a Square Enix is lefújta a részvételt
  • A Cyberpunk 2077 nem lett volna kiállítva

Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül a február 27. és március 1. között megrendezésre kerülő PAX East, a bostoni videojátékos rendezvényről ugyanis sorra hátrálnak meg a komolyabb szereplők. A sort a Sony nyitotta, majd a Square Enix és a Capcom is visszavonulót fújt, most pedig újabb cég csatlakozott hozzájuk a CD Projekt Red képében.

megindult-a-lavina-a-cd-projekt-red-sem-utazik-a-pax-eastre.jpg

A lengyelek kommunikációs vezetője, Stephanie Bayer tegnap éjszaka tette közzé a Twitteren, hogy elnapolták a tervezett utazást, sokakkal ellentétben azonban a márciusi GDC továbbra is tervben van náluk. Bayer azt is hozzátette, hogy elsősorban meetingekből állt volna a program, a Cyberpunk 2077 hivatalos formában nem lett volna jelen a kiállításon.

Boston polgármestere korábban felelősségre vonta a Sony-t amiatt, hogy pánikot keltenek az indokolatlan visszalépéssel és erősítik a sztereotípiákat, és tényleg az látszik, hogy kisebb lavinát indított be a konzolgyártó lépése.

Egy szó mint száz: a PAX East most már biztosan nem marad el (ellentétben például a Taipei Game Show-val), a felhozatal azonban érezhetően gyengébb lesz annál, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Támogasd te is a PC Gurut!