Hát ezt is megértük: elkezdődött 2018, vele pedig megérkezett az év első Guruja, hogy az ünnepek utáni kajakómát játékokkal és egyéb érdekességekkel tegye elviselhetővé. Mert bár december folyamán a világ mintha megállna, azért ebben az időszakban is vannak érdekes játékok, amelyekkel érdemes foglalkozni – lássuk, mi mindennel sikerült megtöltenünk a magazint!

Az előzetesekkel kezdve a sort, máris a borítóra térünk, amelyen egy rendíthetetlen viking harcos szerepel. A lengyel fejlesztésű Ancestors Legacy egy igen érdekes játéknak tűnik, amely mögött a Hatreddel híressé (vagy inkább hírhedtté) vált Destructive Creations áll. A srácok munkáját Lengyelországban vettük szemügyre, tapasztalatainkat pedig exkluzív előzetesbe öntöttük, így ha szereted a stratégiákat és kíváncsi vagy, milyen egy történelemhű RTS-MOBA hibrid, mindenképp figyelmedbe ajánljuk a cikket. Nem a vikingek kora azonban az egyetlen történelmi világ, ami megelevenedik a monitorunkon az idén. A szintén vegyes megítélésű 612 Games elindította a nagyon-nagyon korai hozzáférésben leledző Wild West Online című MMO-t, amit szintén volt szerencsénk kipróbálni. Akit vonz a vadnyugatos téma, szereti a cowboyok és cowgirlök végtelen tűzharcait, az már most dörzsölheti a tenyerét, mert egy egészen különleges élmény van készülőben – a részletekért lapozd fel az újságot!

pcguru1801kicsi.jpg

A JANUÁRI PC GURU JANUÁR 11-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

És végül, de nem utolsó sorban ismét vetünk egy pillantást a miden idők legmegosztóbb közösségi finanszírozás kampányát is magáénak tudó Star Citizen 3.0-ra, beszámolva az egyjátékos mód (és mondhatni külön játék) Squadron 42 állapotáról. Aki a 2016/08-as Guru óta újabb fejleményekre vár, az most mindenképp szerezze be a magazint.

Januárról révén szó, a tesztrovat nem lett a lapszám erőssége, elvégre kevés igazán jelentős alkotás érkezett az év utolsó hónapjában. Ennek ellenére sikerült 16 játéktesztet raknunk a lapba, melyek közül mindenképp a végre 1.0-ba lépett Playerunknown’s Battlegrounds a legnagyobb durranás. Az utóbbi idők verhetetlen online játékbajnoka nemcsak egy részletes tesztet kapott, hanem egy tippcsokrot is, melyben részletekbe menően magyarázzuk el az újoncoknak, hogy is mennek a dolgok az esport új királyában. A játékra egyébként majd’ a teljes Guru-csapat rávetette magát, és hát na, már-már a magazin elkészültét fenyegette a tény, hogy munka helyett inkább bejglit faltunk és PUBG-ztünk…

Ezen felül a Doom VFR, a SpellForce 3, valamint a Xenoblade Chronicles érdemelnek kiemelést, de ezeken felül teszteltük a TransRoad: USA-t, az Injustice 2 PC-s változatát, valamint a Euro Truck Simulator 2 olaszországi DLC-jét, és a Resident Evil VII összes kiegészítőjét is. A teljes tartalomért egyébként szokás szerint erre tessék!

Persze ez még messze nem minden, hisz a PC Guruban további érdekességek is találhatók. Kezdjük ott, hogy bodak a hardverrovat szerkesztőjévé lépett elő, innen is gratulálunk neki – a Lenovo új gamer notijának, valamint a Logitech friss termékeinek a tesztjeit már ő felügyelte. De visszatértek az Early Access játékok, a Radar alatt, a Láthatatlan hősök, a Mobiljátékok, na meg a Levrov is, ami nélkül nincs Guru. És hogy mi minden várható a magazin 26. évében? Nos, nem szeretnék túl sokat lelőni a terveink közül, de ahogy tavaly, úgy idén is készülünk meglepetésekkel, és bízunk abban, hogy ahogy az eddigi esztendők során, úgy 2018-ban is velünk tartotok majd.

A Guru legyen veletek!

Januári teljes játék: SEUM: Speedrunners from Hell

Oké, e havi teljes játékunk egy meglehetősen rendhagyó program, amit elsősorban a metálzene rajongók fognak élvezni, hiszen a teljes körítés ezt a műfajt helyezi előtérbe. Ugyanakkor a játékmenet bárkinek ugyanannyira mókás lehet: egy oldschool metálossal kell végigszáguldani a vadabbnál vadabb pályákon, mindenféle eszelős akadályokat kerülgetve. A SEUM: Speedrunners from Hell egy igazi indie-gyöngyszem, ami megéri a ráfordított időt. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT ERRE TESSÉK!