Szeptember elsejével komoly változásokon esett át a szerkesztőség, hiszen Chocho nagyjából három év után új utakra indult, hogy szerencsét próbáljon -- a főszerkesztői pozíciót Böjti fogja betölteni (a szerk.) --, miközben barátja, egyben pedig olvasószerkesztőnk, JohnBart is hasonlóképpen tett. Persze ezt már előbb is lehetett tudni, csak nem került ki a nyilvánosság elé. Egészen mostanáig. A magazint ez persze semmiben nem befolyásolta, sőt a szeptemberi szám elkészítésében még mindketten aktívan kivették a részüket. Munkájukat innen is köszönöm a teljes csapat nevében, miután pedig némi elemózsiával elengedjük őket (Chocho azért még ír nekünk), beszéljünk kicsit az aktuális lapról.

Mivel az E3 után szinte minden lényeges játékról beszámoltunk, ezúttal kevesebb bemutatónk van, ellenben azok annál izgalmasabbak, kiemelten a CDPR következő nagy dobása, a Cyberpunk 2077.

A sokak által rendkívüli módon várt címről eddig direkt nem írtunk a magazinban, nem akartunk légből kapott információkkal szolgálni, ez a türelem pedig meghálálta magát, hiszen Dreamer ott volt Kölnben, ahol élőben, mozgásban láthatta a játékot, plusz az alkotókkal is elbeszélgethetett. Erről masszív 10 oldallal szolgálhatunk, plusz további hárommal a gamescom felhozatalát mutatjuk be. Egyéb előzeteseink között pedig olyan izgalmas darabokkal találkozhattok, mint a Doom Eternal, a MechWarrior 5: Mercenaries, a Control, a Dying Light 2 és a Darksiders 3. Persze vannak Early Access címek is, mert folyamatosan kutatjuk, melyik lehet a korai hozzáférésű címek közül a jövő nagy reménysége, így került most terítékre a Fractured Lands, a Deathgarden vagy a Depraved is. De ez még nem a teljes lista, sőt ott vannak továbbá a tesztek, amik mindig a főszerepet élvezik.

coverpcguru1809.jpg
A SZEPTEMBERI PC GURU SZEPTEMBER 13-TÓL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

Mi sem természetesebb, mint az, hogy a Horda és a Szövetség újabb véres harcáról egy nagyobb írással foglalkozunk, avagy Chris ismét a fedélzeten, a WoW legújabb jelentős kiegészítője pedig négy oldalon szerepel. Fontos megemlíteni, hogy végre a We Happy Few is elstartolt, bár ebben éppen úgy nem volt köszönet, mint annak idején a No Man’s Sky debütálásában, a Monster Hunter: World PC-s változatára ellenben tényleg megérte várni – mindkettőről két-két oldalon olvashattok. Helyet kapott még a Strange Brigade nosztalgikus szörnyvadászata és kincskeresése, a legújabb és egyben legjobb F1-szimulátor, sőt a Shenmue 1 &2 is terítékre került. Persze van még más is, többek között mobiljátékokról és indie csemegékről is hírt adunk, már a rovatok és hardverek mellett.

Folytatódik a Warframe részletes bemutatása, ezúttal a jövőbeni tervek kerültek reflektorfénybe, illetve elkezdjük utazásunkat a hazai játékfejlesztés múltját kutatva. A Mentőövvel szokás szerint Tika segíti ki a problémába futott olvasókat, míg a levelekre JohnBart és Chocho válaszolt – néha azért én is hozzászóltam a dolgokhoz. Ami pedig a hardvereket illeti, nos, ÁlomPC-t építettünk, Vodefone-os olcsóbb telefonokat teszteltünk, valamint más szerkezeteket is kipróbáltunk. A teljes tartalmat itt érhetitek el.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Szeptemberi teljes játékunk: Street Fighter X Tekken

Júliusban a taktikázás kapta a főszerepet, augusztusban a versenyzés és pusztítás, az iskolakezdésre pedig a feszültség levezetésére tökéletesen alkalmas verekedős játékot tartogattunk a Street Fighter X Tekken képében, ami nevével ellentétben nem igazi hibrid. Lényegében inkább Street Fighter, csak éppen rengeteg karakterrel, akik között bőven akad olyan, ki a másik franchise felhozatalából érkezett. Remek móka, barátokkal pláne, így kifejezetten örülünk, hogy ilyen minőségi címmel gyarapíthatjuk felhozatalunkat. Próbáljátok ki ti is.

Kódbeváltás

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!