Szeptemberben röppent fel az a pletyka, hogy a Star Wars: The Force Unleashed PC-re is elérkezik, azonban a játék producere, Cameron Suey szerint ez nem lehetséges, hiszen csak egy 4000 dolláros PC volna képes megbirkózni az Euphoriával és a DMM-Mel. Az ennél olcsóbb gépeken már drasztikusan butítani kéne az említett rendszereken, hogy élvezhető játékélményhez jussunk, azonban ekkor már nem azt látnánk a monitorainkon, amit a tervezők eredetileg megálmodtak.

Mikor ez a kijelentés napvilágot látott, mindannyian érzetük, hogy valami bűzlik körülötte, hiszen egyszerűen lehetetlen, hogy csak egy 800 ezer (!) forintos számítógép legyen képes a játék futtatására. Úgy látszik, a PC Gaming Alliance is hasonlóképpen gondolkodik, és a szövetség elnöke, Randy Stude ennek hangot is adott.

„Az nem volt egy okos válasz. Az elmúlt néhány évben legalább 100 millió olyan PC talált gazdára, amelyek felülmúlják teljesítmény tekintetében az Xbox360-at. Nevetséges az a kijelentés, hogy nem volna kellő érdeklődés a játék iránt, és hogy az átirat csak az extrém drága számítógépeken működne.”

„Az én személyes véleményem az, hogy mivel Wii-re, Xbox360, és PS3-ra is fejlesztenek, ezért a konzoloknak megfelelően kell skálázniuk a játékot. A Wii-n szép, az Xbox360-on szebb, a PS3-on pedig a legszebb a játék, nem értem, miért ne tudnák ugyanezt megtenni PC-n is. ”

Stude azt is elmondta, hogy szerinte a Lucasarts már régóta nem készített egy jó PC-s játékot, igaz, Wii-re elfogadható címeket készítenek, de PC-n legutóbb csak a Jedi Knight második része volt említésre méltó. Továbbá az elnök úr azt is nehezményezi, hogy a Lucasartsnak már szinte nincs is belsős fejlesztőcsapata, és lényegében egy nagy „géppé” változott, ami a játékokhoz szolgáló ötleteket gyártja, a PC, mint platform pedig már nem is érdekli őket.