Úgy látszik, a THQ még holtában is csak bajba kerülni tud: most épp a Sega perli a csődöt jelentett kiadót, amiért az lenyelte a Company of Heroes 2-ből származó Steam-előrendelések árát. Mivel ugye Steamen elővásárláskor a játékos kifizeti a program árát, a Valve mindig folyósítja az anyacég felé a bevételt, mely ez esetben 941.710 amerikai dollárt jelent (persze ez az összeg már a Valve saját 30%-át nem tartalmazza). Tavaly szeptembertől idén januárig 20.755 elővásárlás történt, miután pedig a Sega átvette a Company of Heroes 2-t a THQ-tól, ez a pénz bizony őket illette volna meg.

Hogy hová jut az ügy, kérdéses, elvégre nem a Sega az egyetlen kiadó, ami bukott a THQ-n: a halott vállalat összesen 200 millió dollárral tartozik ide-oda, így a japánok most szépen beállnak a pénzüket követelők hosszú sorába.

Mindez persze nem hat ki a Company of Heroes 2-re, melyről a júliusi PC Guru magazin hasábjain olvashattok tesztet Chris kolléga billentyűzetéből. Érdeklődő olvasóinknak ajánljuk a Company of Heroes 2 demó kipróbálását is.

Company of Heroes 2 -- Megjelenés: 2013. június 25. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.0 / 512 MB, HDD: 11 GB