• Perre viszi a Bluehole az Epic Games-t
  • Koreában mehet bíróságra az ügy

A Bluehole már tavaly kijelentette, hogy nem igazán díjazza a battle royale-formulára építő játékok, főleg a Fortnite térnyerését. Amit akkor még csak sejteni lehetett, az most már be is bizonyosodott, a PUBG fejlesztője perre megy a konkurenciával. A Korea Times jelentése szerint még januárban benyújtották a keresetet a szerzői jogok megsértése miatt, ami ahhoz vezethet, hogy a Fortnite nem jelenhet meg (helyesebben szólva nem forgalmazható tovább) Koreában.

És hogy miért pont Korea? Az esport hazájában szerzett monopol helyzet megszerzése nyilvánvaló előnyt jelentene a Palyerunknown’s Battlegrounds-nak az esport szcénában, még ha népszerűségét tekintve a Fortnite minden más fronton meg is előzi.

Az Epic Games feje, Tim Sweeney ugyakkor az MCV-nek adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a két játék bőven megfér egymás mellett, nem zárják ki egymást: „Nem hiszem, hogy az azonos műfajú játékok egymás halálos versenytársai, úgy gondolom, hogy inkább kiegészítik egymást és a Fortnite-on végzett munkák a PUBG és más játékok hasznára is vált”. És ebben igazat is tudunk adni neki, elvégre a Battlefield és a Call of Duty sem mennek ölre a játékosbázis fölött – az már persze más kérdés, hogy a rajongótáborok hogyan állnak egymáshoz.

pubg-vs-fortnite-1.jpg