• A Playerunknown’s Battlegrounds egy ideje már próbál betörni az esportok világába
  • Azonban eddig nem igazán sikerült nekik
  • De Brendan Greene szerint még idén szeretnék esportnak alkalmas játékká alakítani

Az elmúlt pár évben az esport egyre csak erőlködött, így nem is annyira meglepő, hogy napjainkban egyre több kompetitív játék szeretne betörni ebbe a világba. Így van ezzel az ipar egyik legnépszerűbb címe, a Playerunknown’s Battlegrounds is, azonban a PUBG sajnos még igen messze van attól, hogy esport ready legyen.

Azonban ez nem sokáig marad így, legalábbis ez derült ki Brendan Greene egyik friss interjújából. A Playerunknown’s Battlegrounds atyja elmondta, hogy a játék még szerinte sem alkalmas esportnak, azonban a problémákon már teljes gőzerővel dolgoznak, ez az év gyakorlatilag erről fog szólni náluk. Hogy ez egész pontosan mit jelent, azt sajnos nem kötötte az orrunkra, viszont annyit elárult, hogy a munka egy része a még megmaradt bugok javítását, és a játékosok által kért apróbb fejlesztéseket jelenti.

Érdekesség, hogy bár a PUBG az atyja szerint sem alkalmas még esportnak, versenyeket azért rendeznek belőle, az első igazán komoly megmérettetés például jelenleg is tart Németországban. Greene szerint ezek afféle kísérletek, így próbálják kideríteni, mi a legjobb formátuma egy battle royale versenynek és hogy lehet izgalmasan közvetíteni egy olyan meccset, amiben egyszerre ennyi játékos küzd.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!