• A Bluehole nagy hangsúlyt a PUBG optimalizációjára
  • Nem várnak a frissítésekre, folyamatosan foltozzák a játékot

A Bluehole bejelentette, hogy egyszerre több fronton nekilátnak a Playerunknown’s Battlegrounds teljesítményjavításának, egyúttal elismerték, hogy eddig nem kezelték ezeket megfelelően és a javítások lekommunikálása is hagyott kívánnivalót maga után. Az elmúlt pár hibajavítás során egyre több panasz érkezett a játék általános teljesítményére, a jó hír, hogy állításuk szerint sikerült azonosítani a hiba forrását.

Ezen felül egy egész sor optimalizálási feladatot is elvégeznek, melyek között a játékos karakterek mozgása, animációja és renderelése; az éppen nem látható járművek kezelése; a töltési idők lefaragása is szerepel. Szerveroldalon a látencia csökkentésével és az adatátvitel gyorsításával remélnek látható eredményeket elérni.

Arról nem szól a fáma, hogy mindezt mikorra hozzák tető alá, de nem ülhetnek a babérjaikon, mert ahogy a játékosbázis csökken, úgy egyre erősödik a konkurencia. Az ígéreteik szerint amint elkészülnek, sorban élesítik a javításokat, nem várnak a nagyobb foltokig.

playerunknowns-battlegrounds-back-to-back.jpg