• A legfrissebb adatok szerint a Playerunknown's Battlegrounds mobil verziója nagyon népszerű
  • Összesen körülbelül 200 millió felhasználója akad
  • Ezek jó része Kínában és Indiában koncentrálódik

Első pillantásra nagyon úgy tűnhet, hogy a Fortnite és a Playerunknown's Battlegrounds közti „háborút” a legnépszerűbb battle royale címért az előbbi nyerte, azonban könnyen lehet, hogy a helyzet egyáltalán nem ilyen egyszerű. Bár az Epic alkotása mostanra már a popkultúrába is beférkőzött, és sztárok, celebek játszanak vele, a legfrissebb adatok szerint ez csak a világ nyugati felére igaz.

Mint kiderült ugyanis, a Playerunknown's Battlegrounds mobil verziója körülbelül 200 millió felhasználóval büszkélkedhet már, ez nagyjából annyi, mint a Fortnite teljes játékosszáma. Érdemes viszont megemlíteni, hogy ezeknek a felhasználóknak a jó része a világ keleti felén található, jellemzőben Indiában vagy Kínában.

A Reddit adott országban élő felhasználói két dologgal magyarázták a Playerunknown's Battlegrounds dominanciáját: az indiaiak szerint az a fontos, hogy amíg a Fortnite csak drágább, csúcstechnológiás készülékeken fut, addig a Bluehole játéka megelégszik az olcsóbb, szerényebb telefonokkal is, Kínában pedig egyszerűen előbb jelent meg a PUBG, és a piacot nem csak kialakította, hanem egyből telítette is.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!