Észak-Amerikában most, januárban indult el a PlayStation Now zárt bétatesztelése (jelentkezni már lehet), s a tervek szerint még a nyáron a teljes verzió is elstartol. Ez az a szolgáltatás, amivel a PS1, PS2 és PS3 platformra írt játékokat streamelhetjük a next-gen PS4-re, a PS3-ra, idővel pedig a tévénkre, a PS Vitára, a táblagépünkre és az okostelefonunkra is, sőt olyan eszközök is támogatva lesznek, melyeket nem a Sony gyárt.

A szolgáltatással kapcsolatban még nagyon sok a kérdőjel, hiszen nem tudjuk, mennyibe kerül az egyes játékokat streamelni, mennyi lesz a havidíj, hogyan, milyen rendszerességgel bővül a kínálat, illetve az sem világos, hogy lesz-e előnye annak, ha PS Plus előfizetők vagyunk -- egyvalamit azonban már tudunk, mégpedig azt, hogy milyen kapcsolat kell hozzá.

A Sony a hivatalos blogon közölte: minimum egy 5 Mbit/s-os internetkapcsolatra lesz szüksége annak, aki a PlayStation Now-t használni akarja, a belső tesztekből ugyanis kiderült, hogy legalább ekkora sávszélesség kell a megcélzott minőség eléréséhez. A japán vállalat célja az, hogy olyan élményt nyújtsanak, mintha a programot az adott gépről futtatnánk.

Arról továbbra sincs hír, hogy Európába mikor fog eljutni a PlayStation Now, ugyanis mifelénk a számtalan szolgáltató és az eltérő sebességek miatt jóval bonyolultabb a dolog, de a Sony dolgozik az ügyön.

playstation-now.jpg