Ironikus módon elég rég volt, hogy a Battlefield-sorozat a nem is oly távoli jövőbe látogatott, egész pontosan tizenhét éve már, hogy mostanhoz képest valamivel több mint százhúsz évet repülhettünk előre a jövőbe. A legutóbbi epizód ekkorát már nem ugrott, de a többségünk még remélhetőleg megéli a 2042-es évet, és szívből reméljük, hogy a játék eseményei nem válnak jóslattá.

A történet szerint a hanyatló gazdaságok, az emelkedő tengerszint és az Európai Unió összeomlása után az utolsó csepp a pohárban a Föld körül keringő hihetetlen mennyiségű űrszemét miatt bekövetkező katasztrófa volt. Az úgynevezett Kessler-szindróma tulajdonképpen egy láncreakció: egy ellenőrizetlen pályán keringő űrszemét eltalál egy műholdat, ami még többet termel, melyek újabbakat találnak el, és így tovább a teljes összeomlásig. Ez volt az az esemény, ami az amúgy sem túl rózsás kapcsolatokat a gyújtópontig hevítette, és a 2042-ben a háború kitöréséhez vezetett.

A Battlefield 2042 a már megismert formulát viszi tovább, ezúttal is a többjátékos módot helyezve egyedüliként előtérbe, összesen három játékmódban: az All-Out Warfare, a Breakthrough és Conquest kombinációja a legkedveltebb játékmódokat hozza el, ám ha valakinek hiányérzete támadna, az a Battlefield Portalhoz fordulhat, melynek segítségével testre szabhatja az élményt. Végül az inkább PvE jelleget öltő Hazard Zone indirekt módon versenyezteti egymással a csapatokat.

A jövő háborújára sose kerüljön sor, inkább mindenki rendezze a nézeteltéréseit a virtuális térben, úgy legföljebb a villanyszámla lesz magas, nem pedig a véráldozat. A Battlefield-sorozat kedvelőinek kötelező, a többjátékos móka kedvelőinek ajánlott, mindenki másnak pedig egy próbát mindenképpen megér a Battlefield 2042.