Némi szivárgást követően február első napjaiban a Sony végre hivatalosan is leleplezte, hogy februárban milyen játékokkal bővíthetik gyűjteményüket a PlayStation Plus előfizetői, akik a szokásos három játékuk mellé extraként még egy kiegészítőt is kapnak a Destiny 2: Beyond Light személyében. Emellett az Essential, Extra és Premium konstrukciót választók olyan játékokat markolhatnak fel a hónapban, mint a színes trükkparádét felvonultató OlliOlli World, a címadó filmek hőseit és borzalmait megelevenítő Evil Dead: The Game, valamint a sokak kedvencét modern köntösben feltámasztó Mafia: Definitive Edition.

A Mafia-sorozat eredetileg 2002-ben megjelent első részét közel 20 évvel később, az alapoktól felújítva hozta el ismét a régi és új rajongóknak a 2K a Hangar 13 gondozásában, melynek kíséretében két folytatásának már csupán némi ráncfelvarrást kapott változatát is kiadta. A Mafia: Definitive Edition keretében ismét ellátogathatunk az 1930-as évek Amerikájába, pontosabban Lost Heaven városába, ahol Tommy Angelo taxisofőrből váratlan események következtében alvilági körökbe keveredik, pontosabban csatlakozik a Salieri-családhoz.

Lost Heaven utcái, az ismerős karakterek és helyszínek lélegzetelállítóan festenek, de a remake persze nem csupán látványában újítja meg a közkedvelt klasszikust. A feltörekvő gengszter történetébe ugyanis számos pontos jóval részletesebb betekintést kapunk az eredetihez képest, mechanikák tekintetében sokat átvett a Mafia 3-ből, az újdonságok részeként pedig például kocsik mellett már motorokat is vezethetünk benne. A Classic nehézségi fokozattal ráadásul akár az eredetit idéző nehézséggel is élvezhetjük a játékot, a Free Ride módban pedig a sürgető küldetések nélkül is fedezhetjük világát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Mafia: Definitive Edition káprázatos módon eleveníti meg Tommy Angelo lebilincselő és fordulatos történetét, modern megoldásainak köszönhetően pedig a régi rajongók mellett a mai játékosok számára is élvezhető, látványos formában. Akinek kimaradt volna az életéből ez a gyöngyszem, itt a tökéletes alkalom, hogy bepótolja.