Mint már oly sokszor, a Sony ismét elég sokáig, pontosabban a hónap elejéig húzta a PlayStation Plus februári címeinek leleplezését, azonban szerencsére jó szokásához híven billbil-kun már a hivatalos bejelentés előtt megszellőztette – ráadásul helyesen –, hogy milyen felhozatalra számíthatunk. Ebben a hónapban tehát olyan címeket markolhatnak fel az előfizetők, mint a Destiny 2: Beyond Light kiegészítő, a klasszikust felújítva feltámasztó Mafia: Definitive Edition, az Ash Williams kalandjait megelevenítő Evil Dead: The Game, valamint a stílusos trükközésről szóló OlliOlli World.

A még 2021 végén a Private Division tulajdonába került Roll7 csapata leginkább népszerű gördeszkás OlliOlli-sorozatáról ismert, ami először még PS Vitán látta meg a napvilágot, azóta pedig az átiratok mellett folytatást is kapott, melyet tavaly februárban az OlliOlli World követett. A 2D-s felépítés és a látványos deszkával trükközős alap természetesen ebben is megmaradt, de sok tekintetben nagyot változott a játék a széria korábbi felvonásaihoz képest, főleg megjelenésében.

A minimalista grafika után ugyanis az OlliOlli World animációs filmeket idéző stílusban, elképesztő és élénk színkavalkáddal tárja elénk Radlandia világát, melynek pályáin rengeteg lehetőség közül válogatva megalkotott karakterünkkel trükközhetünk kedvünkre. Kalandunk során ráadásul nem csak egyre vagányabb és veszélyesebb mutatványokat tanulhatunk, de igazán egyedi karakterekkel is megismerkedhetünk, akikkel mókás párbeszédeket folytathatunk egy-egy gördülés között, ahogy a Gnarvana felé vezető utat keressük.

Az OlliOlli Worldben változatos és őrült helyszínek egész során gurulhatunk, csúszhatunk és ugorhatunk át, miközben igyekszünk a legmagasabb pontszámot besöpörni az egyszerűen megtanulható, de mesteri szintű elsajátításához azért némi időt és energiát igénylő irányítással. A Roll7 alkotása egy rengeteg testreszabási lehetőséget kínáló, vicces, színes látnivalókkal és szereplőkkel teli ujjgyakorlat, aminek élvezéséhez nem kell feltétlen a gördeszkázás szerelmesének lennünk.