A Sony ezúttal sem fukarkodik, így a PS Plus előfizetők 2023 első hónapjában újfent három játékot zsákolhatnak be. A Fallout 76 és az Axiom Verge 2 mellett a harmadik cím nem is akármi, hanem a Respawn Entertainment 2019-ben megjelent alkotása, a Star Wars Jedi: Fallen Order, amelyről sokan azt gondolják, hogy az utóbbi évek legjobb Star Wars-játéka.

Játékosként a 66-os parancsot túlélő ifjú padavant, Cal Kestist alakíthatjuk. Hősünk évek óta él a Braccán, ahol a klón háborúkból visszamaradt harci járműveket szedik szét. Cal is egy ilyen roncsdarabolóként éli mindennapjait, elvágva magát az Erőtől, elrejtve fénykardját és valódi kilétét, ám, mint tudjuk, a Jedi-kód olyan, mint a viszketés. Amikor Cal barátja életveszélybe kerül, nem bírja megállni, hogy ne használja az Erőt, nem sokkal rá pedig megérkeznek az inkvizítorok, úgyhogy az egykori padavan kénytelen menekülőre fogni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Cal kalandja során új családra lel néhány hozzá hasonló túlélő személyében, és új célt is talál magának, miközben újra felfedezi az Erő rejtelmeit. A Star Wars Jedi: Fallen Order persze nem váltja meg a világot, sőt a Respawn gátlástalanul kölcsönzött mindenfélét különböző játékokból, így akárcsak George Lucas eposza, ez az alkotás is egy érdekes koktél lett. Az alapokat, így például a harcrendszert a Dark Souls-játékok adják, de visszafogottabb nehézséggel, van itt ugra-bugra az Unchartedekből, a képességfüggő felfedezés pedig a 2018-as God of Wart idézi.

Ám mindez nem baj, sőt ez a különös mix igazán jól működik. A fénykarddal és az Erővel történő harc még sosem volt ilyen izgalmas és látványos, a bolygókra pedig érdemes többször visszatérni, hogy minden szegletüket felfedezzük. Mindeközben az egész játékot belengi a hamisítatlan Star Wars hangulat, amit a rajongók és a messzi-messzi galaxis rejtelmeiben kevésbé járatos játékosok egyaránt élvezhetnek. Szóval egy igazán jó választás a PS Plus előfizetők számára, főleg annak fényében, hogy márciusban érkezik a folytatás, a Star Wars Jedi: Survivor.