A 2014-ben megjelent és, egyes elemeiben (főleg tartalmi frissítéseinek gyakoriságában, vagyis inkább annak hiánya miatt) gyakran kritizált Destiny nem szegte kedvét a Bungie-nak és a hibákból tanulva indította útjára a Destiny 2-t. A folytatás 2017-es megjelenése óta a kötelező szezonális tartalmak mellett gyakorlatilag éves szinten kap egy kiegészítőt is. A Curse of Osiris, Warmind, Forsaken és a Shadowkeep után most a 2020-ban megjelent Beyond Lightra tehetjük rá a mancsunkat. 

dest-2-bl-01.jpg

A Destiny történetének nekiveselkedni itt és most nem lenne bölcs lépés, hiszen a hamarosan 10 éves sorozat sztorijával mostanra egy kisebb regényt meg lehetne tölteni. Nagyon tömören legyen elég annyi, hogy a 700 évvel a jövőben játszódó sztori középpontjában az emberiség aranykorának vége áll, mely egyúttal a kihalásának kezdete is. Csakhogy itt jövünk mi a képbe, mint a faj utolsó védelmezői, így nem is lehet kérdés a túlélés sikeressége... vagy mégis?

dest-2-bl-02.jpg

A Destiny 2: Beyond Light megérkeztével a korábbi kampányok (The Red War, valamint a Curse of Osiris és a Warmind) elérhetetlenné váltak, hiszen a történet szempontjából azok tartalma idejétmúlttá vált, valamint a játék méretének sem tett volna jót, ha minden egyes sztoriszál benne marad. Így tehát azoknak is érdemes lehet visszatérni, és akár új karaktert indítva felfedezni a Jupiter holdjának (Europa) titkait, akik még a Destiny 2 indulásakor csatlakoztak a Darkness elleni harchoz. És akkor még figyelembe se vettük a szezonális tartalmak által behozott megannyi újdonságot, apróságot.

A február 28-án megjelenő Lightfall előtt még bőven lesz elég idő legyűrni a Beyond Light tartalmát, és ki tudja, talán kedvet hoz a The Witch Queenhez is, melynek eredetileg 2021-ben kellett volna megjelennie, de a világjárvány miatt csúszott a tavalyi év elejére. Idén azonban már nincs halasztás, úgyhogy nem árt igyekezni, ha a hónap végéig fel szeretnénk zárkózni!