2022-ben számos érdekes játékkal gazdagította az előfizetők gyűjteményét a PlayStation Plus, jó szokását pedig 2023-ban is megtartja, ráadásul kifejezetten ütős címekkel indítja a 2023-as évet a Sony. Januárban ugyanis nem csak az utóbbi évek egyik legjobb Star Wars-játékaként számon tartott Star Wars Jedi: Fallen Order és a közkedvelt széria első multis felvonása, a Fallout 76 landolhat a kosarunkban, de egy indie gyöngyszem folytatása, avagy az Axiom Verge 2 is.

Thomas Happ fantasztikus, 2015-ös metroidvaniája nagy sikerére való tekintettel 2021-ben folytatást is kapott, melyben ezúttal egy tudós helyett egy rejtélyes milliárdos szerepét ölthetjük magunkra 2053-ban. A Globe 3 alapítója és CEO-ja, Indra Chaudhari egy titokzatos üzenet nyomán az Antarktiszra utazik, hogy eltűnt lánya után nyomozzon, ahol azonban helyette egy alternatív valóságban találja magát, ahol parazita gépek fertőzik meg, melyek egyszerre segítik és zavarják össze elméjét. 

Az Axiom Verge 2-ben egy Földhöz hasonló világot fedezhetünk fel, mely egy ősi, fejlett civilizáció romjaival van tele. Elődjéhez hasonlóan a folytatás is a '80-as, '90-es évek olyan klasszikusaiból merít, mint a Metroid, a Contra és a Bionic Commando, ahogy különböző eszközöket és képességeket bevetve – no meg fejlesztve – igyekszünk nem csak fokozatosan bejárni, de túlélni is az ismeretlen vidékeket. A Kiengir néven emlegetett világ ráadásul két eltérő, párhuzamos dimenzióra – Overworld, Breach – oszlik, melyeket más-más módokon fedezhetünk fel.

Az eredeti után Thomas Hoppnak sikerült egy igazán magával ragadó, régi kedvenceket idéző folytatással előrukkolnia, ami legalább annyira érdekes és izgalmas – ha nem jobban –, mint elődje. Az Axiom Verge 2 minden tekintetben egy igazi indie gyöngyszem, kötelező darab a metroidvania rajongóinak, és remekül kiegészíti a PlayStation Plus januári kínálatának két AAA címét.