Újabb évet hagytunk magunk után, sőt lassan 2023-ból is eltelik az első hét. Szóval az élet nem állt meg, ami azt jelenti, hogy szépen lassan az új játékok szintén elkezdenek szállingózni. Ám míg ez bekövetkezik, hadd ajánljunk a figyelmetekbe néhány régi klasszikust a PS Plus Premium kínálatából, méghozzá olyan játékokat, amik központi témája a versengés. Hátha felpörögnek kicsit tőle a dolgok.

WipEout Omega Collection

A futurisztikus száguldozást ígérő WipEout Omega Collection egyik alapja az eredetileg PS3-ra megjelent WipEout HD, illetve annak kiegészítője, a WipEout HD Fury, amelyek valójában szintén korábbi részekből merítettek – egészen konkrétan a PSP-s WipEout Pure és WipEout Pulse pályáit húzták fel a kor és a platform elvárásainak megfelelően. A másik építőelem a sorozat mindmáig utolsó különálló megjelenése, a PS Vitás WipEout 2048, amely a körítést tekintve a széria legkevésbé futurisztikus darabja, de persze még így is hamisítatlan antigravitációs versenyzést kapunk.

Planet Minigolf

  • Megjelenés: 2010. 06. 01.
  • Eredeti platform: PS3

A magyar Zen Studios Planet Minigolfjában négy helyszínen (Buccaneer's Hideout, Soho, Polar Station és Ancient Valley) üthetjük a lasztit 144 egyedi lyukat megcélozva. A pályákon néha Powerup elemeket is találhatunk, amelyek segítségével különböző módon irányíthatjuk a labdát, hogy javítsuk a pontszámainkat. Továbbá kulcsokat gyűjthetünk, amelyekkel ruhákat, különböző ütőket és golflabdákat vásárolhatunk az öt játszható karakter számára.

Skydive: Proximity Flight

  • Megjelenés: 2013. 02. 10.
  • Eredeti platform: PS3

A Skydive: Proximity Flight egy egyedülálló wingsuit-repülés szimulátor, amely egy elképesztő és extrém ejtőernyős ugrás élményét nyújtja. A valódi wingsuit repülésnél a ruha korlátozza a mozgásodat, és a terep veszélyeztetheti a biztonságodat. A Skydive-ban a mozgásod teljesen szabad. A mozgásvezérlővel gyorsíthatsz, manőverezhetsz és szárnyalhatsz a levegőben. Tanuld meg a levegőben azokat a trükköket, amelyeket csak a profi ejtőernyősök tudnak, vagy találj ki saját trükköket. Merülj el ebben az izgalmas légi kalandban, amely a 2013-as szinthez mérten realisztikus grafikával, pontos hangokkal és lenyűgöző légi tájakkal várja a szárnyalni vágyókat.

Pool Nation

  • Megjelenés: 2013. 05. 22.
  • Eredeti platform: PS3

A Pool Nation a pool-játékok egyik legjobbika, kilenc különböző játszható móddal, beleértve az adrenalin pumpáló Endurance-szal, a kiterjedt karriermóddal és hét nagyszerű online játékmóddal, köztük a Speed Poollal. A könnyed kezeléssel megvalósíthatod álmaid lövését is, amely a valóságban csak nehezen hozható össze.

Wakeboarding HD

  • Megjelenés: 2010. 03. 18.
  • Eredeti platform: PS3

Ragadd meg a deszkádat és kapaszkodj! A Wakeboarding HD 20 nagysebességű, vízzel borított, árkád pályára dob be téged, hogy szédületes manővereket és nagyszabású trükköket hajthass végre. Miközben gyűjtögeted a bónuszokat, kerüld el az olyan veszélyeket, mint a vízi aknák és a vérszomjas cápák, miközben a trópusi paradicsomi üdülőhely egy igazi, akciódús, extrém játszótérré változik.