Év végére a szokásosnál talán kevesebb igazán nagy játékhoz volt szerencsénk, azokhoz is inkább a hónap elején, de ez mára már megszokott jelenség. Karácsony közeledtével a pénztárcák amúgy is kiürülnek, a könyvtárfa levelei közt addigra pedig már ott kell díszelegnie az éppen aktuális kedvencnek. Decemberben is jutott egy pár jelölt erre a címre.

blacktail-dec.jpg

Need for Speed Unbound (PS5)

A méltán nagy nevű árkád versenyjátékot gazdája okán több szitok éri, mint amennyit megérdemel, persze tény, hogy a Need for Speed széria nagyjaihoz nehéz felnőni. De az is tény, hogy a Criterion Games pedig mindent megtett, hogy az Unbound alcímet viselő felvonás kiemelkedjen a középmezőnyből - az már egyéni megítélés kérdése, hogy a stílusa találat vagy kapufa-e.

The Callisto Protocol (PS4, PS5)

Ironikus módon a Callisto Protocol biztonsági játékot űz: annak idején a Dead Space első epizódjának merésznek számító húzásait már csak ismételgetni tudja, de a rajongóknak talán ennyi is elég lesz ahhoz, hogy a Jupiter névadó holdján tett kaland kisebb-nagyobb hibáit elnézze.

Blacktail (PS5)

A Blacktail viszonylag a radar alatt jött, látott, és győzött – vagy legalábbis meggyőzött arról, hogy kisebb gyermekbetegségei ellenére minden különösebb „de” és „ha” nélkül felkerüljön az év utolsó hónapjának ajánlott játékai közé. A The Parasight csapata egy egészen egyedi hangulatú és látványos játékot tett le az asztalra, melyet nem érdemes kihagyni.