A Gonosz halott film- és tévésorozaton alapuló játék a Saber Interactive gondozásában jelent meg tavaly májusban. Ám ezúttal nem (csak) Ashley Williams, hanem minden ismert társa bőrébe belebújhattunk, ugyanis a PS Plus e havi kínálatában feltűnő Evil Dead: The Game egy aszimmetrikus kooperatív akciójáték. Két csapat feszülhet egymásnak, és az győz, amelyik sikeresen teljesíti a kitűzött célokat, vagy kiirtja a másik bandát.

A játékot összesen öten játszhatjuk együtt, legalábbis az alapváltozatban, ugyanis nemrég kapott egy ingyenes, 40 fős battle-royale módot. De most maradjunk az eredeti felállásnál, mégis csak az a játék lényege. Szóval, négyen alakíthatják az embereket, avagy a túlélőket. Hősünket négy osztályból választhatjuk ki, és mindegyiknek megvan a maga képessége, például a hunter jól bánik a távolsági fegyverrel, a support talpra állíthatja az elesetteket. És persze ezeket a karaktereket alakítják az olyan figurák, mint Ash, Kelly és Pablo vagy éppen Annie Knowbury és Henry the Red.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az ötödik játékos a Kandarian démon „bőrébe” bújhat bele. A gonoszt irányítva láthatatlan entitásként egy egész sereg deadite-nak, démonnak és csontváznak parancsolhatunk, vagy akár csapdákat is állíthatunk. Rémségeinket az MI irányítja, viszont megszállhatjuk az egyes példányokat, imigyen azok erősebbekké és strapabíróbbakká válnak, s ily módon közvetlenül beavatkozhatunk a harcba.

Az Evil Dead: The Game tehát egy olyan játék, ami tökéletes lehet egy kis közösségi élményhez, főleg, ha barátokkal ülünk le elé. Viszont akkor sincs baj, ha jobb szeretünk egyedül játszani, a programnak ugyanis van szóló játékmódja. Bár tény, hogy így nem annyira élvezetes, mint mikor többedmagunkkal játszunk. Ha szereted a Gonosz halott sorozatot és az aszimmetrikus akciójátékokat, akkor itt az alkalom, hogy ez a játék is a gyűjteményed részévé váljon!