Elérkezett a március, így az egész kellemesre sikerült februári felhozatal után rövidesen újabb adag játékot dobhatnak a kosarukba a PlayStation Plus előfizetők. A kivételesen még a hónap vége – és a már-már mindennapos szivárgások – előtt leleplezett felhozatal részeként a Bandai Namco animés, vámpíros soulslike alkotása, a Code Vein, a kampány helyett teljes erővel a multira fókuszáló Battlefield 2042, és a Mojang sikercímét dungeon crawler alapokra helyező Minecraft Dungeons izgalmaiba kóstolhatunk bele.

Lassacskán három éve nyitotta meg kapuit a Mojang Studios és a Double Eleven alkotása, melyben a Minecraft jellegzetes grafikai stílusával kísérve vethettük bele magunkat az Overworld tartogatta kihívásokba. A stúdió sikercímével ellentétben a sandbox jelleg helyett ezúttal már egy lineáris sztori is kaptunk, mely szerint miután száműzték társai, az Archie nevű Illager rátalál az Orb of Dominance erejére, ami azonban nem csak hatalommal ruházza fel, de meg is mérgezi elméjét. Újdonsült képességeivel már Arch-Illager néven útnak indul, hogy maga köré gyűjtött seregeivel bosszút álljon azokon, akik korábban elfordultak tőle, nekünk pedig egy megfékezésére induló hősként kell szembeszállnunk vele és csatlósaival.

A Minecraft Dungeonben izometrikus nézetben, hack-'n'-slash stílusban kaszabolhatjuk le az utunkba akadó ellenfeleket egyedül, vagy akár barátainkkal közösen legfeljebb négyen, miközben bebarangoljuk a számos veszélyt rejtő, procedurálisan generált helyszíneket. Kalandunk során a szörnyek mellett fejtörők, csapdák, főellenfelek és kincsek is várnak, és mivel nincs kasztrendszer, így bármilyen kezünkbe akadó fegyvert kedvünkre forgathatunk.

A játék megjelenése óta ráadásul számos tartalommal bővült, köztük új fegyverekkel, helyszínekkel és tárgyakkal, kooperatív jellegéből adódóan pedig remek választás egy kis baráti mókára online és offline egyaránt. Nem kell se Minecraft-rajongónak, se a dungeon crawler műfaj kedvelőjének lenni ahhoz, hogy bárki elszórakozzon ezzel az ötletes ki alkotással.