A Call of Duty a 2003-as debütálása óta megkerülhetetlen szórakoztatóipari termék lett, így minden évben rajongók milliói várják az új rész megjelenését. A fejlesztők úgy készítették el az egyes epizódokat az elmúlt másfél évtizedben, hogy igazán nagy bukás nem történt, ezt pedig az eladási számok is bizonyítják: 2021 áprilisában a sorozat összesített eladásai meghaladták a 400 millió példányt, ami hatalmas szám.

A Call of Duty: Black Ops 4 – a júliusi PS Plus egyik játéka – 2018-ban jelent meg, és az év legjobban fogyó játéka lett: 500 millió dollárt hozott az Activision-nek három nap alatt, bár néhány területen hiányosságokkal küzdött, ugyanakkor ez semmit nem von le a játék megjelenéskori és jelenlegi értékéből.

Az egyik ilyen hiányossága a játéknak, hogy nem tartalmaz szóló módot, a Call of Duty: Black Ops 4 ugyanis a multira helyezi a hangsúlyt, de témájában visszafogottabb, mint a Black Ops 3, amely a jövőben játszódó sztorijával próbálta megfogni a játékosokat. Bár a BO4 tutorial módja bemutatja a szereplőket, ez csak felvezetésként szolgál a többszáz/többezer órányi szórakozást kínáló multihoz.

A multihoz, mely rengeteg játékmóddal, régivel és újjal, egyben térképekkel várja az online játék megszállottjait, kezdve a régóta ismert dögcédulázástól az új Control, Heist és Battle Royal módig. Ez utóbbi a BO4 egyik legjobb része, rengeteg érdekességgel, kikacsintással a sorozatra, és ha ebbe is beleunnánk (megtörténhet ez?), akkor meg zombiirtásban is kipróbálhatjuk magunkat. A térképek is tökéletesen passzolnak az egészbe, szóval nem lehet kérdéses, hogy megéri-e kosárba rakni, letölteni a Black Ops 4-et.

Naná! Egyrészt azért, mert a Black Ops 4 simán belefér a teljes CoD sorozat legjobb részei közé, másrészt azért, mert mondhatjuk, teljesen simán indult a Treyarch alkotásának rajtja, pár apróbb hiba volt a premierkor, azóta pedig a játék még jobbá vált. Igaz, a kampány egyeseknek hiányozhat, mondhatjuk, hogy vannak benne újrahasznosított elemek, de ezek ne tántorítsanak el a letöltéstől, hiszen tökéletes szórakozást ad a Black Ops 4, rövid és hosszútávon egyaránt!