Az Uncharted 4: A Thief's End ajánlóját tegnap már olvashattátok, most pedig következzen az áprilisi PS Plus-kínálat másik ajándék címe, a DiRT Rally 2.0, amely szintén ingyenesen tölthető a hónap végéig.

Az autósportrajongók (és általánosságban a sportrajongók) számára extrán fájó időszak ez a mostani, hiszen szinte kivétel nélkül állnak - vagy éppen el sem indultak - a bajnokságok a járvány következtében. Nincs mit tenni, ideje a videojátékokhoz nyúlni - a ralifanatikusok számára pedig egyértelműen a DiRT Rally 2.0 az egyik legkézenfekvőbb választás.

A DiRT, illetve elődje, a Colin McRae Rally már sokféle módon közelítette a műfajt az elmúlt két évtizedben, a DiRT Rally pedig egyértelműen a skála realisztikusabb felén helyezkedik el. A vezetési modell persze szokás szerint testreszabható, de alapvetően az élethűségre törekedtek a Codemasters fejlesztői, ami nemcsak az autók mozgásán érhető tetten, hanem magukon a pályákon is, a tapadási viszonyok ugyanis elképesztő részletességgel változnak az időjárástól, illetve az előttünk haladó autók mennyiségétől függően.

Ami a tartalmat illeti: a helyszínek közül ezúttal Új-Zéland, Argentína, Spanyolország, Lengyelország, Ausztrália és az Egyesült Államok szerepelnek, de az első rész ralijai közül is több elérhető DLC formájában. A járgányok változatosságára pedig pláne nem lehet panasz, hiszen a modern raliautók mellett gyönyörű történelmi kirándulásra is indulhatunk, melynek során a hatvanas évek versenygépeit épp úgy érinteni fogjuk, mint a legendás Group B-szörnyetegeket.

Hagyományos rali mellett ralikrossz is van a csomagban - olyannyira, hogy a DiRT Rally 2.0 a WRX, vagyis az FIA ralikrossz-világbajnokságának hivatalos játéka. Ez pedig nemcsak a kapcsolódó versenyautókban mutatkozik meg, hanem pályákban is, hiszen Barcelona, Montalegre, Mettet, Lohéac Bretagne, Trois-Rivieres, Hell, Höljes és Silverstone is hivatalos formában szerepelnek a játékban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Egy szó, mint száz: élethű, tartalmas és nem utolsósorban piszok látványos raliélmény vár mindazokra, akik bizalmat szavaznak a Codemasters játékának, amely olyan minőséget képvisel (pláne egy Uncharted 4-gyel párban...), amiért mindenképpen megéri PS Plus-előfizetőnek lenni.

Támogasd te is a PC Gurut!