Természetesen áprilisban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban is két ajándék cím tölthető, amiket már be is húzhattatok, de a hónap végéig természetesen még van időtök hozzáadni őket a könyvtáratokhoz. Az egyik az Uncharted 4: A Thief's End, a másik a Dirt Rally 2.0. Most az előbbiről olvashattok egy rövid ajánlót.

Pár hónappal ezelőtt a Sony már odaadta az Uncharted: The Nathan Drake Collection-t a PS Plus előfizetőknek. Nathan Drake nemcsak a világot hódította meg PS3-on, de a játékosok szívét is, hiszen a Naughty Dog a játéktörténelem egyik legszerethetőbb karakterét alkotta meg. A trilógia sikere után nem volt kétséges, hogy Nathan valamikor visszatér majd egy újabb kalandra, de erre a rajongóknak egészen 2016-ig várniuk kellett.

Az Uncharted 4-et a Naughty Dog 2011-ben kezdte el fejleszteni, viszont a hivatalos leleplezés a 2014-es E3-on történt meg. A játék a Naughty Dog első, kifejezetten PS4-re fejlesztette címe lett, ez pedig meg is látszik rajta. A konzol ereje miatt a látvány lehengerlő lett, a fejlesztőknek pedig a nyitott világú játékmenetet is sikerült tágítaniuk.

Persze Nathan nem Nathan lenne, ha a játék elején nem kerülne hatalmas bajba. Börtönben van a testvérével, a börtönparancsnok pedig kiadja hősünknek az ukázt: szerezzen meg egy legendás kincset. Ez sikerül is neki, azonban a börtönből való kiruccanás nem várt következményekkel jár: a parancsnok meghal, Nathannek és testvérének pedig menekülnie kell…

Az Uncharted 4 jóval komolyabb hangulatú játék, mint a trilógia, ami részben annak köszönhető, hogy visszaemlékezések formájában sokkal inkább belelátunk a főszereplők fejébe, kapcsolataik milyenségébe. Ugyanakkor azt sem lehet elvitatni, hogy az akciója ugyanolyan őrült, mint az előző részek esetében, viszont a fejlesztők a játék második felére elvetik a sulykot. Az akció őrültből még őrültebbé válik: hogy ez kinek tetszik, kinek nem, egyéni ízlés kérdése, én mindenesetre szeretem a nagy robbanásokat, és ha ti is, garantáltan nem fogtok csalódni.

Ráadásul az Uncharted 4 a kampánymód mellett egy teljesen jól működő multiplayert is kínál, melyben 5 vs. 5 elleni meccseket lehet játszani, a szokásos relikvia megszerzős, pontfoglalós céllal. Az Uncharted 4: A Thief’s End kritikai s kereskedelmi siker lett, nem véletlenül. Nathan Drake beírta magát a 21. századi popkultúrába, utolsó kalandja pedig megadta azt a rajongóknak, amit egy ilyen címtől elvárhatnak a rajongók. Ezt kínálja most a Sony ingyenesen, egy újabb világkörüli kalandot, akciót, szerethető karaktereket, kincseket, mindent, amiről az Uncharted szól. És ki tudja, lehet, hogy egy-két hónapon belül megkapjuk a Lost Legacy-t is, ezzel teljessé téve a csomagot.

Támogasd te is a PC Gurut!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!