Február 4-én lesznek elérhetőek a legújabb ingyenes játékok a PS Plus előfizetői számára, akik ebben a hónapban a BioShock: The Collectiont, a Sims 4-et és a Firewall: Zero Hourt kapják meg. Most a BioShock: The Collectionről olvashattok egy rövid ajánlót.

Rapture és Columbia, két egymástól nagyon távol eső város, mégis osztoznak néhány dolgon. Például mindegyik meghaladja a korát. Rapture az 1950-es években létezik, és mélyen a víz alatt fekszik Grönland és Izland között, az 1900-as években található Columbia pedig magasan az égben lebeg. Mindkét város ideológiák központja, és mindkettő az emberi tudás terméke, egyben gyarlóságának áldozata. És mindkettő otthont ad a BioShock-sorozat cselekményének.

Az Irrational Games és a 2K közös gyermeke, a BioShock első része 2007-ben látta meg a napvilágot, elképesztő és egyedi látványával, nyomasztó hangulatával, misztikummal átitatott világával és csavaros történetévelazonnal elbűvölte a nagyérdeműt. A Big Daddy-k ikonokká, a „would you kindly” frázis pedig afféle szállóigévé vált játékos körökben.

A 2010-ben érkezett, a 2K Main által elkövetett folytatás sajnos már nem lett ilyen átütő siker, annak ellenére, hogy nem volt rossz játék. Ezúttal egy Big Daddy páncéljába bújhattunk bele, és egy minden addiginál romosabb Rapture-ben szállhattunk szembe az elvadult lakókkal, miközben még többet megtudhattunk arról, mi is vezetett a város pusztulásához.

Ezt követően jelent meg a BioShock: Infinite. A 2013-as játékot ugyanúgy az Irrational Games készítette el, mint az első részt, és bizony ez nemcsak felért ahhoz a programhoz, de több szemszögből túl is szárnyalta – pedig, ha nem lenne ráaggatva a BioShock cím, valószínűleg csak sejtenénk, hogy ez szintén kötődik az előző részekhez. Hogy mégis miképpen, azt az alapjáték során homályos utalásokból próbálhatjuk kitalálni, aztán, ha elindítjuk a kétrészes DLC-t, a Burial at Seat, egy igazán izgalmas kaland során átélhetjük, miképpen befolyásolta Columbia léte Rapture-t.

Most mindezt megkaphatják azok, akik a PS Plus előfizetői, méghozzá a BioShock: The Collection formájában, amibe az első két játék felújított grafikával került bele, illetve a csomagban benne van az összes DLC, így az említett Burial at Sea első és második része is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!