Természetesen júliusban sem maradnak ingyenes játékok nélkül a PS Plus előfizetők: ebben a hónapban három ajándék cím tölthető július 7-től egészen a hónap végéig. Ebben a hónapban az NBA 2K20-at, az ERICA-t és a Rise of the Tomb Raidert zsákolhatjuk be. Most az utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

Az ERICA nem hagyományos játék, hanem egy élőszereplős, interaktív film, ami olyan régi programok nyomdokaiban halad, mint a The 7th Guest, a Phantasmagoria vagy a Star Wars: Rebel Assault. Szereplői és helyszínei mind valósak, ám mi, játékosok vagyunk azok, akik eldönthetik, merre haladjon a történet, mit csináljon a főhős.

erica-01.jpg

Elmosott határok

Az ERICA főhőse a címszereplő, Erica Mason (Holly Earl), akit apja meggyilkolásának elhalványult emlékképei gyötörnek álomképek formájában. Ez nem véletlen, az ügyben ugyanis új nyomok bukkantak fel, amelynek hála az emlékek is egyre élénkebbé válnak.

A történet szerteágazó, s mint írtam, mi formálhatjuk kontrollerünkkel vagy a PlayLink applikáció segítségével akár okostelefonunkkal is. Eldönthetjük, hogy Erica milyen kapcsolatot alakítson ki a többi szereplővel, de még azt is, hogy milyen sebességgel nyisson ki ajtókat. És, mivel ez egy misztikus elemeket sem mellőző pszicho-thriller, az óvatosságra olykor szükségünk lesz.

A játék remek hangulatáról Austin Wintory zenéje is gondoskodik, aki korábban olyan játékoknak szerzett aláfestő muzsikát, mint a Journey, a The Banner Saga 3 és az Assassin’s Creed: Syndicate.

erica-02.jpg

A program előnye az is, hogy nincs elnyújtva, lényegében olyan hosszú, mint egy valódi film, így pár óra alatt kijátszható, ami tökéletes választássá teszi délutáni programokra. Ugyanakkor a készítői úgy alkották meg, hogy a teljes képet csak többszöri végigjátszásra érthessük meg, szóval, ha Erica Mason teljes történetét szeretnénk megismerni, akkor nem árt másodszor, más útvonalon haladva is végigvinni a cselekményt.