Február meglehetősen bőséges hónap a PS Plus-előfizetők számára, hiszen nem elég, hogy a The Sims 4 mellett a másik ajándék cím egy háromjátékos gyűjtemény, a BioShock: The Collection, de kaptunk egy bónuszt is - ez volna a Firewall: Zero Hour, melyről most szintén olvashattok egy rövid ajánlót.

Ma már nem kérdés, hogy a Sony-nak megérte fejest ugrania a VR-bizniszbe, hiszen a PSVR-ból már több mint 5 millió példány fogyott eddig, amivel a legnépszerűbb hasonló kütyü jelenleg a piacon. Az elérhető árszabás mellett pedig ebben fontos szerepe volt az olyan exkluzív címeknek is, mint a Firewall: Zero Hour, amely a - manapság leginkább talán a Rainbow Six Siege-dzsel azonosított - csapatalapú taktikai shooterek műfaját hozta el a platformra.

dxgc5wnkexv5grldnhcv.jpg

A Firewall: Zero Hour a single player Traning módnak köszönhetően egyedül is játszható, ez azonban nem több bemelegítésnél, hiszen sztori kampány híján itt a multiplayer a lényeg. Aki tehát nem szereti a kompetitív címeket, az ne is pazarolja rá az idejét, aki viszont igen, annak egy egészen különleges élményben lesz része, hiszen a VR-nak köszönhetően elképesztően immerzív formában élhetjük át a csapatos lövöldözést.

bms5cepeph6et0yl6ghd.jpg

A játékban mindig két darab négyfős csapat néz egymással farkasszemet, egy támadó (Mother) és egy védekező (Father), akiknek ennek megfelelő objektívákat kell teljesíteniük, tűzfalakat meghekkelve, illetve megvédve, titkos információkért csatázva, na meg persze kiiktatva az ellenséges oldal katonáit. A Firewallban összesen 13 pálya található, így változatos mapfelhozatal biztosítja, hogy ne legyenek unalomig ismert szuperbiztos taktikák és forgatókönyvek.

v4biwzvcxowc5sdnb34q.jpg

Maguk a katonák sem egyenkarakterek, összesen 12 különböző hős közül választhatunk, melyek mindegyikének más és más passzív képessége van, emellett elsődleges és másodlagos képességek közül is lehet válogatni. És ha ez még nem lenne elég, a több mint 30 elemből álló item- és fegyverfelhozatal is testreszabható, ahogyan az persze a műfajon belül megszokott, így mindenki a játékstílusának vagy szerepkörének megfelelő loadouttal mehet neki a meccsnek.

A játékmenet tekintetében a Firewall: Zero Hour még csak véletlenül sem szeretné feltalálni a spanyolviaszt, tulajdonképpen azt nyújtja, amit egy ilyen jellegű címtől el lehet várni. A nagy dobás itt maga a VR, amely teljesen más dimenzióba helyezi az élményt, emiatt pedig nem is nagyon hasonlítható máshoz - a PlayStation VR Aim kontrollerrel ráadásul még autentikusabb lövöldözésben lehet részetek.

A havi PS Plus-játékok február 4-től elérhetők az előfizetők számára.