Kérjük jelentkezz be!
Maquette

[PS Plus ajánló] Maquette

Hogy néz ki egy világ, amiben minden parányi és óriási is egyszerre? A választ a PS Plus legújabb ingyenes játéka adja meg.

Miért jó, hogy nem kettő, nem is három, hanem egyenesen négy ingyenes játékot is kapunk márciusban a PS Plus előfizetésünk mellé? Nos, egyrészt nyilván azért, mert minél több, annál jobb, ugyanakkor az, hogy a nagyobb címek (mint a Final Fantasy 7 Remake vagy a Remnant: From the Ashes) mellett marad hely néhány apró gyöngyszemnek is, teret enged az olyan különleges játékok számára is, mint a Maquette, hogy kicsit nagyobb reflektorfényt kapjanak.

A belső nézetű logikai kalandjátékok műfaja egyáltalán nem új kategória a palettán, hiszen olyan régi klasszikusokat termelt ki korábban ez a zsáner, mint például a Myst. Ugyanakkor az elmúlt években egy kisebb reneszánszát éli ez a vonal, olyan remek címekkel, mint a The Witness, a The Talos Principle vagy a The Sojourn. Ebbe a sorba illeszkedik a Maquette is.

Ahogy minden hasonló címben, úgy persze itt is van egy fő trükk: jelen esetben az, hogy a Maquette egy rekurzív világban játszódik. Ez azzal jár, hogy a különféle tárgyak egyszerre nagyon picik, de közben mégis óriásiak: az előttünk lévő makettben valójában mi magunk vagyunk ott, így egy aprócska kocka, ami a tenyerünkben is elfér igazából majdnem akkora, mint a fejünk felett lévő épület kupolája. A feladványok ezt a különös mechanikát csűrik-csavarják a végigjátszás során.

A Maquette mögül a sztori sem hiányzik, amely harmonizál magával a játékmenettel is, egy modern szerelmi történetről van szó ugyanis, melyből kiderül, hogy sokszor a legapróbb problémákból válhatnak a legkomolyabb akadályok egy kapcsolatban. A két főszereplőt két ismert színész, Bryce Dallas Howard (Jurassic World, A falu) és Seth Gabel (Géniusz, Salem) szólaltatják meg, akik ráadásul a való életben is párt alkotnak, így a kémia adott.

Akár azt szeretitek tehát, ha egy játék megdolgoztatja az agytekervényeiteket, akár azt, ha a történet van a középpontban, a Maquette-ben megtaláljátok azt, amit kerestek. Hamarosan érkező tesztünkből pedig még többet megtudhattok majd magáról a játékról!

A Maquette április 5-ig adható hozzá ingyen a könyvtárhoz a PS Plus előfizetők számára, kizárólag PS5-ön.

Támogass minket!

Kapcsolódó információk

Maquette megjelenés: 2021. március 02.
Maquette gépigény: CPU: 3400 MHz, RAM: 4096 MB, VGA: 1024 MB, HDD: 5 GB