A PS Plus-előfizetők természetesen szeptemberben sem maradnak ingyenes játékok nélkül. Szokás szerint két ajándék cím tölthető egészen a hónap végéig: a Playerunknown's Battlegrounds és jelenlegi cikkünk tárgya, a Street Fighter 5.

A több mint harminc éves Street Fighter-sorozat ötödik számozott epizódja is maradt a kaptafánál és nem rugaszkodott el a már bevált alapoktól. Vagyis ez is egy képregényes stílusú grafikával megáldott, eszeveszetten pörgős akciókkal operáló verekedős játék. Ellenben a harcrendszer megújult az előző részhez képest, annak ellenére, hogy első blikkre úgy tűnik, mintha visszakanyarodott volna a gyökerekhez. Egyszerűbb a kezelés, de beillesztettek néhány új támadási formát, aminek hála a harcrendszer rendkívül élvezetessé vált.

A sztori nem túl combos, a karakterek faék egyszerűek és a párbeszédek buták, de valószínűleg senki sem az elgondolkodtató történet, a shakespeare-i dráma és a magvas párbeszédek reményében ül le egy Street Fighter-játék elé. S mivel az MI is gyatra, a karakter-arcokra jobb afféle gyakorlásként tekinteni, ami felkészít minket az online harcokra, ha csak nem akarunk még belevágni a lokális párharcot garantáló Versus, vagy a helyi „horda” módba, a Survivalba.

Mert bizony a Street Fighter 5 sava-borsát az CFN (Capcom Fighters Network) adja, ami arra jó, hogy riválisokat keressünk, lobbit indítsunk, visszajátszásokat nézzünk, a rangsorolt és szimpla meccsek keretein belül pedig véletlenszerűen küzdhessünk meg valakivel. És a legjobb, hogy a konzolosok a PC-sekkel is összemérhetik a tudásukat.

A PS Plus tagok ráadásul a Champion Editiont tölthetik le, ami minden eddig megjelent DLC-t tartalmaz az összes játékmóddal, 40 karakterrel, 20 pályával és több mint 200 ruhával.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!