Újabb hónappal szegényedett 2020, rohamosan közeledik az év vége és egyben az új konzolok, így a PS5 megjelenése is. Addig azonban még sok víz lefolyik a Dunán, sok játékkal kell még játszanunk. A repertoárt pedig augusztus is szépen bővítette, lássuk is hát, mik voltak a hónap legizgalmasabb megjelenései.

Destroy All Humans!

Crypto visszatért a Destroy All Humans! remake-jében, hogy azt tegye, amit a cím is erőteljesen sugall: elpusztítsa az emberiséget saját faja megmentése érdekében. A Black Forest Games játékában a kis szürke emberke nem húzza az időt emberrablásokkal, egyből halálsugárral és repülő csészealjjal kezdi ritkítani a népességet. Bővebben tesztünkben.

Hellpoint

Bitang nehéz, kozmikus istenek operáló űrhorror – ez a Dark Souls és a Dead Space szerelemgyermeke, a Hellpoint. A történetnek helyszínt adó Irid Novo űrállomást ellepik a kozmikus isteneknek hívott lények teremtette szörnyetegek és kiirtják a személyzetet. Azonban egy ismeretlen Alkotó teremt egy embert, hogy rá bízza a nem is annyira egyszerű feladatot: tegyen rendet az Irid Novón. Tesztünket ide kattintva olvashatod.

Skully

Skully egy eléggé fura koncepcióval bíró ügyességi platformer, hiszen a középpontjában egy egy tenger által partra mosott koponya áll. Ezzel kell helyreállítani a sziget békéjét, amit három testvér viszálya sodort veszélybe. Tesztünket itt olvashatjátok róla.

Hyper Scape

PUBG Fortnite, Apex Legends és Call of Duty: Warzone – özönlenek a battle royale jellegú játékok, és a sor nem áll meg itt, hiszen e hónapban Ubisoft is piacra dobta saját játékát a témában. Ez lett a Hyper Scape, amiben nem csak az hozhatja meg a győzelmet és a gazdagságot, ha mindenkit lelőnek rajtad kívül!

EA Sports UFC 4

Pár év szünetet követően visszatért az EA Sports MMA-s szériája, amely a játékmenet és a tartalom tekintetében is igyekszik újdonságokkal megfűszerezni az élményt. Megújult például a karrier, élethűbbé váltak a harcok, új mozdulatokkal, valamint fontos újítás az is, hogy karakterünket és fejlődésünket immáron a játékmódok között is továbbvihetjük.

Metamorphosis

Hogy mi történne akkor, ha egyik reggel arra ébrednénk, hogy bogárrá változtunk? Száz évvel ezelőtt Franz Kafka már feltette ezt a kérdést Az átváltozás című híres novellájában, most pedig itt a Metamorphosis című játék, amely szintén ebből az alaphelyzetből próbál kihozni valami izgalmasat, egy platformer elemekkel megbolondított kalandjáték formájában. Tesztünket itt olvashatjátok róla.

Samurai Jack: Battle Through Time

Samurai Jack: Battle Through Time egy 3D-s hack and slash játék, amelyben a címszereplő Szamuráj Jack bőrébe bújva apríthatjuk fel a gonoszokat, méghozzá több különböző idővonalon haladva, hogy végül természetesen a gaz Akunak is elláthassuk a baját.

Mortal Shell

Morta Shell egy sötét, önmagából kifordult világban játszódik Dark Souls-klón, vagyis harcrendszere könyörtelen és nem bocsátja meg tévedéseinket. A játék különlegességét az adja, hogy felvehetjük a legyőzött harcosok alakjait, amelyek mind-mind más harcstílust képviselnek, és ezeket fejlesztgetve, illetve elsajátítva válhatunk egyre erősebbé. Tesztünkből további részleteket is megtudhatsz.

Project CARS 3

A Slightly Mad Studios vérbeli szimulátorként indította útjára a Project CARS-szériát, a harmadik részre azonban úgy döntöttek, irányt váltanak, és egy jóval könnyedebb darabbal támadják be az autóversenyes műfaj kedvelőit. A harmadik felvonás ennek megfelelően sokkal inkább a szimulátor és az árkád közti átmeneti sávot célozza be, változatos karrier móddal és több mint 200 tuningolható járgánnyal.

Wasteland 3

Amíg az első Wasteland-folytatásra több mint húsz évet kellett várni, addig a Wasteland 3 szerencsére viszonylag hamar elkészült a 2014-es második részhez képest. Az alapok pedig maradtak változatlanok: egy poszt-apokaliptikus világban játszódó, izometrikus nézetű RPG-re számíthattok, méghozzá körökre osztott harcokkal. Az egyik nagy újdonság, hogy a kampányt akár kooperatív felállásban is lehet teljesíteni. Tesztünket ide kattintva olvashatod.

Madden NFL 21

A harmadik negyedév jellemzően az évenként jelentkező sportjátékok áradatát szokta hozni, a sort pedig ezúttal is a Madden NFL 21 nyitotta, elhozva számunkra éves amerikai fociadagunkat. Akik esetleg már a következő generációra is felkészülnének, azok megtehetik, hiszen a játék drágább verziói az ingyenes PS5-ös frissítést is tartalmazzák, mely a nextgen változat megjelenésekor lesz elérhető az új konzolon.