2013-ban jelent meg a Borderlands 2-höz a Tiny Tina's Assault on Dragon Keep című DLC, amely aztán tavaly önálló játékként is megjelent Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-Shot Adventure címen. Ennek hátterében valószínűleg a márciusban megjelenő spin-off, a Tiny Tina's Wonderlands áll, amit így egy kicsit promotálhattak a készítők.

tiny-tinas-assault-on-dragon-keep-a-wonderlands-one-shot-adventure.jpg

Amint az a címből kitalálható, a sztoriban visszatér a nagyszájú, robbanásokban jeleskedő Tiny Tina, a szerepe azonban kissé más, mint ahogy azt a fő játékokban megszokhattuk. A történet szerint az eredeti Borderlands szereplői, Lilith, Mordecai és Brick egy Bunkers & Badasses nevű táblajátékot játszanak egymás ellen, az asztalon lezajló eseményeket pedig a játék házigazdájának narrációja mellett első kézből is átélhetjük, hiszen mi vagyunk a "bábu", azaz a szerepjáték főhőse.

Tehát ez egy játék a játékban, afféle borderlandsesített Dungeons and Dragons, amelyben a "bunker master", azaz maga Tiny Tina kedve szerint változtatja a sztorit, átírva a bossok attribútumait, a helyszínek adatait vagy épp a karakterneveket. Szóval lényegében ez a Tiny Tina's Wonderlands „elődje.

Bár az A Wonderlands One-Shot Adventure majdnem mindenben egyezik a DLC-vel, azért pár dolgot átalakítottak. Kapott egy Easy módot, alapból elérhető mind a hat Borderlands 2 Vault Hunter, illetve több új funkció is helyet kapott. Például bekerült Crazy Earl feketepiaca, illetve egy Bank is helyet kapott Moxx tavernájában, hogy csak két példát említsek

A Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-Shot Adventure március 1-ig érhető el ingyen a PS Plus előfizetők számára PS4-re.