Josida Suhei, a Sony Worldwide Studios vezetője a GamesIndustry portállal osztotta meg gondolatait a közelgő nagy összecsapásról, amely a PS4 és az Xbox One között fog lezajlani az ünnepi szezonban. A beszélgetés közben Josida felismerte, hogy a Microsoftnál bizony okos emberek dolgoznak, így a Sony részéről még nagyobb erőfeszítésre van szükség.

Josida Suhei

Amikor a vezetőt arról kérdezték, hogy mit gondol a Microsoft pálfordulásairól, azt válaszolta: úgy gondolja, hogy a cég jó a problémák kezelésében, hiszen gyorsan felismerték az aktuális állapotot, és amikor rájöttek, hogy egy elképzelésük nem túl népszerű, gyorsan tudtak változtatni rajta. Ráadásul mindezt annak ellenére, hogy a mérnökeik és fejlesztőik már sok időt töltöttek a hardver korábbi álláspont szerinti kialakításával.

„Nagyon nehéz idők lehettek azok számukra. Ez is mutatja, hogy mennyire okosak, és mennyire elkötelezettek aziránt, hogy sikeres legyen az Xbox One. Sosem vesszük őket félvállról, különösen az Egyesült Államokban nem. Ott mi vagyunk a kihívók, mi tesszük próbára magunkat velük szemben. Ha esetleg egy lépésük balul süln el, az számunkra új lehetőséget ad a versengésben.” -- mondta Josida, majd folytatta: -- „A többi piac más jellegű, Európában erősebb a jelenlétünk, Japánban pedig nagyobb a múltunk is. A folyamatosság és állandóság előnyt jelent, akárcsak az örökségünk, az, amikor az embereknek a márkára gondolva a PlayStationnel töltött sok kellemes idő jut az eszébe.„

Josida kitért arra is, hogy a Sony esetében a legtöbb vezető a konzolok indulása óta jelen van a cégnél, ami szintén komoly előnyt biztosít számukra. Andrew House, Jack Tretton és Josida is a kezdetek óta a PlayStation útját egyengeti. „Szerintem ez igazán hasznos, hiszen őszinték, nyíltak vagyunk egymással, és ha felmerül egy probléma, képesek vagyunk gyors döntéseket hozni.”

„A Sonynál számos nagy koponya dolgozik, akik nagyon komolyan veszik a munkájukat, ha bármilyen gond merül fel, össze tudunk velük ülni, megoldjuk a problémát és folytatjuk a munkát. A legtöbb munkatárs már legalább 20 éve dolgozik a PlayStation gépeken. Ott van például Mark Cerny is, aki ugyan nem Sony alkalmazott, de mindvégig velünk dolgozott és sokat segített a fejlődésben.”