• Tegnap megjelent a Rage 2
  • Órákkal később már fent volt a fájlcserélő oldalakon
  • Pedig a Denuvo védte
  • Legalábbis az egyik verziót

Ha a Bethesda szidja a kalózokat, ezúttal nyugodtan mutogathat magára, mert a közbenjárása nélkül a crackereknek valószínűleg nehezebb dolguk lett volna. A tegnap megjelent Rage 2 ugyanis órák alatt felkerült a fájlcserélő oldalakra, holott a Denuvo védte, ami bár az évek alatt meggyengült, mégis képes kitartani napokig, hetekig vagy akár hónapokig is.

A crackereknek ezúttal viszont nem kellett megdolgozniuk a sikerért, mert, ahogy az a CrackWatch subredditjéről kiderült, a Denuvo csak a steames Rage 2-ben volt benne, a Bethesda.net-re felkerült változatból valahogy kimaradt. Természetesen a tapasztalt crackereknek ezután nem jelentett kihívást a program feltörése.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hiba történt vagy szándékosan alakították így a kiadást, bár mivel a Bethesda kifizette a Denuvót és nem tette a marketing részévé, hogy az ő boltjukban a nem éppen közkedvelt védelem nélkül lehet megvásárolni a Rage 2-t (pedig ezzel nyilván elcsábítottak volna pár embert), esélyes, hogy valaki valahol nagyot hibázott.

Ez nem is annyira elképzelhetetlen az olyan esetek után, mint például, amikor véletlenül hozzáférést adtak néhány felhasználónak az ügyfélszolgálatuk teljes rendszeréhez, akik így kedvükre keresgélhettek a regisztrált emberek személyes adatai között.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!