• Újabb rejtéllyel bővült a Red Dead Redemption 2 világa
  • Ezúttal egy csontváznál talált levélről van szó
  • Amelynek tartalma talán a GTA 6 helyszínére utalhat

A Red Dead Redemption 2 számomra az a játék, amit egyszerűen képtelen vagyok megunni. Ha olvassátok a Hétvégame rovatunkat, akkor ott is láthattátok már, hogy hónapok óta nem haladok a fő-sztorival, helyette inkább felfedezem azt a hatalmas nyílt világot, melyet a Rockstar Games megálmodott és az utolsó fűszálig hitelesen adott át. Az RDR 2 mind a mai tele van izgalmas rejtélyekkel (ezekből majd egy külön cikk-sorozatot tervezek) és egyre kerülnek elő újabb és újabb megoldatlan titkok benne.

Egy bennfentestől származó kiszivárogtatások nemrég rengeteg lehetséges információt árultak el a franchise következő részével kapcsolatban. A napvilágot látott információk szerint a GTA 6 a 2002-es Grand Theft Auto: Vice City címadó helyszínén, Vice City-ben fog játszódni. A floridai Miamit alapul véve a fiktív város két nagy szigetből áll majd, utcai bandákkal és drogbárókkal a területeken. Az is szóba került, hogy a játék egy fokozatosan bővülő térképpel büszkélkedhet majd, amely folyamatosan frissül a letölthető tartalmak és frissítések révén. A kiszivárogtató Tom Henderson viszont azt is állítja, hogy a GTA 6 talán csak 2025-ben jelenik meg, így a sorozat rajongóinak továbbra is várniuk kell a hivatalos bejelentésekre.

Nemrég a Strange Man nevezetű, kifejezetten a Rockstar játékaival foglalkozó YouTube-csatorna állt elő azzal, hogy a GTA 6-ra utalhat egy, a Red Dead Redemption 2-ben található levél tartalma. Egy különös jegyzetről van szó, amit egy csontváznál találtak Gaptooth Ridge régiója közelében. A levélben egy misszionárius arra kéri testvérét, hogy maradjon Kaliforniában, ahelyett, hogy keletre utazna. A Strange Man szerint ez a levél azt jelképezi, hogy a Rockstar Games elhagyja a GTA 5 kaliforniai helyszínét, Los Santos-t, és a Miami ihletésű Vice City felé mozdul el. Nem ez lenne az első eset, hogy a Rockstar egy játékán belül utal a következőre, hiszen a 2010-es Red Dead Redemption-ben ugyanezt tették a három évvel később megjelenő GTA 5-el.