Több mint egy hét van még a Resident Evil 3 megjelenéséig, de szerencsére addig sem kell unatkoznunk, hiszen itt van nekünk a játék demója, ami nem túl hosszú ugyan, de a semminél azért több. Ráadásul nincs benne hiány a titkokban sem – ezek megtalálásában segítünk most nektek.

A széf

Bizonyára mindannyian találkoztatok a széffel a raktárban – de vajon ki is lehet nyitni? A válasz az, hogy igen, csak kell hozzá kutakodni egy kicsit! Némi segítséget azért kapunk, a széf melletti asztalon található fájlban ugyanis egy bizonyos "Aqua Cure hölgyről" esik szó. Hogy ki ő? A gyógyszertárban találkozhatsz vele az alábbi plakáton.

Ha jól megnézitek, akkor láthatjátok, hogy alul néhány szám be van karikázva, illetve irányok is kapcsolódnak hozzájuk – ez lesz a széfkombináció.

9 (balra) ---> 1 (jobbra) ---> 8 (balra)

Menj vissza a széfhez, és 0-ról indulva tekerd be a kombinációt, hogy megkapd a jutalmad: egy lézerpointert a pisztolyodhoz, amivel pontosabban tudsz majd célozni és a fejlövések hatékonysága is jobb lesz.

A 20 Mr. Charlie

Ahogy azt egy külön számláló is jelzi az eredményeknél, a demóban elrejtettek 20 darab Mr. Charlie-figurát, melyeket nem könnyű megszerezni – sőt, segítség nélkül majdhogynem lehetetlen. Nézzük, hogyan találhatjátok meg őket!

Normál figurák

Az első 15 figura esetében nincs semmi különösebb trükk (hogy miért írjuk ezt, az nemsokára kiderül), egyszerűen "csak" meg kell találni őket. A többségük persze jól elbújt, úgyhogy könnyű elszaladni mellettük. Fontos: semmiképp ne vedd fel a tömlőt, amíg nem muszáj! A Nemesis egészen addig nem jelenik meg, amíg fel nem veszed, ami megkönnyíti a közlekedést és a kutakodást.

Mr. Charlie #1 – A demó legelején, amikor megkapod az irányítást, ne a normál útvonal felé indulj, hanem a másik irányba. A peronon a metrószerelvény végéhez érve fordulj balra, az oszlop mellett találod.

Mr. Charlie #2 – A felszínhez közeledve egy szobában találsz rá az asztalon, ahol az első item box is van, szinte lehetetlen elhagyni. Spórolj a lőszerrel, használd a kést!

Mr. Charlie #3 – Miután kiértél az utcára és lelőtted az első zombit, jobb oldalt találsz egy elhagyatott mentőautót, a figura ennek a hátuljában lőhető ki.

Mr. Charlie #4 – Jill és Carlos kedves rádiós csevegése után a lángoló barikádoknál keresd, a zombik között, egy autó motorháztetőjén. (Opcionálisan a tetőről is kilőhető, miután feljutottál.)

Mr. Charlie #5 – Miután továbbhaladtál és lementél a lépcsőn, a Moon's Donutsszal szemben, a lépcső tövénél fordulj jobbra, ott lesz az állványzat alatt.

Mr. Charlie #6 – A Jim's Crabsszel szemben menj fel a szűk lépcsőn, majd fordulj jobbra és menj tovább. A tetőre érve látni fogsz a háttérben egy óriási Mr. Charlie-figurát, de természetesen nem őt kell lelőni, hanem kisebb pajtását az egyik áramellátó dobozon.

Mr. Charlie #7 – Haladj tovább a másik irányba, egészen egy raktárszobáig (itt található a széf is). Itt az egyik polcon bólogat majd a dobozok között.

Mr. Charlie #8 – Amint kiérsz újból az utcára, állj meg az ajtóban. A vasúti sínek alatt keresd a Kite Bros Railway felirat felett.

Mr. Charlie #9 – Még ne menj tovább, hanem fordulj balra, a színes épület tetején is találsz egy figurát.

Mr. Charlie #10 – Leérve az utcára jobb oldalon találod a gyógyszertárat. Menj be ide, és a fal melletti sor végén találod az egyik polcon.

Mr. Charlie #11 – Ugyanezen az utcarészen, egy épülettel odébb található a Kite Bros Railway felirat, ide kell bemenned. A folyosó végén lévő szobában találod (ahol a puska is van) az egyik nyitott szekrényből kikandikálva, használd a kést!

Mr. Charlie #12 – Haladj tovább az utcán, egészen a Moon's Donuts épületéig. Itt menj be, majd a pult mögött keresd meg a mikrót, a figura ott lesz mellette.

Mr. Charlie #13 – Miután a Moon's Donuts mentőszobájában megtaláltad a vágószerszámot, menj vissza az utcára, majd szemben vágd le a láncot a sikátor kapujáról. Ennek a végén találod a földön a szellőzőberendezés lábánál.

Mr. Charlie #14 – Ehhez is a bolt cutter a kulcs. Térj vissza az első utcarészre a lépcsősor tetején, oda, ahol kijöttél az első sikátorból. Itt találsz egy szupermarketet, ahol levághatod a láncot a kapuról – Charlie a kasszánál lesz.

Mr. Charlie #15 – Figyelem, ennél NAGYON óvatosnak kell lenned! Amikor megvan a tömlő, menj az égő sikátorhoz, majd használd a tűzcsapnál, hogy eloltsa a lángokat. Ezután, ha túl messze mész, akkor beindul az átvezető, ami véget vet a demónak, ezért lassú oldalazással keresd meg a szellőző tetején, a lámpa felett. Tényleg legyél óvatos, mert centiken múlik az egész!

Titkos figurák

Ez eddig 15, de hol van a maradék 5? Nos, ők már jóval trükkösebbek, előbb ugyanis elő kell csalni őket, méghozzá nem éppen nyilvánvaló módszerekkel. Ezeket is érdemes még a tömlő felvétele előtt mind megszerezni (már amelyiket lehetséges).

Mr. Charlie #16 – A demó elején, az első sikátorból kiérve találsz egy Toy Uncle üzletet. Menj oda a kirakathoz, majd a Mega Man és az Arthur poszterek között nézz be az ablakon. Bal oldalon látni fogsz egy Charlie plakátot, ezt tíz másodpercen keresztül bemulnod kell.

Ha ez megvan, akkor fordulj meg, állj meg a Moon's Donutsszal szemben, és a hatalmas fánk aljánál látni fogod Mr. Charlie sziluettjét – innentől már tudod a dolgodat.

Mr. Charlie #17 – A demóban összesen két high-grade gunpowder található: egy a gyógyszertárban, egy pedig a szupermarketben, amely le volt láncolva. Fontos, hogy ezeket ne használd fel puskalőszer gyártására, hanem kombináld össze őket, hogy ezáltal magnumlőszert kapj – bármennyire is logikátlanul hangzik. Ezzel először menj vissza Mikhailhoz (nem kell semmit tenned, csak hallgasd meg a rövid monológját), majd ha ez megvolt, akkor menj arra a háztetőre, ahol a 6. Mr. Charlie is volt, itt fogod megtalálni egy hulla mellett.

Mr. Charlie #18 – Ehhez a figurához az ügyességedre lesz szükség, összesen 25 tökéletes kikerülőmozdulatot (fehér villanás jelzi) kell ugyanis megcsinálni egy végigjátszáson belül. Érdemes úgy okoskodni, hogy meghagysz egy zombit egy viszonylag nyílt területen, és megpróbálsz ráérezni. Koncentrálj a zombi támadására, és inkább előbb nyomd meg a gombot, mint később, mert ekkor még mindig elhajolhatsz egy normál kikerüléssel. Ha megvan a 25, akkor menj a Moon's Donuts bal oldali (térkép szerint) kijáratához, ahol az utca végén, a barikád mögött találsz egy rendőrautót. Ennek ki fog nyílni az ajtaja, Mr. Charlie pedig ott lesz a sofőr ülésén.

Mr. Charlie #19 – Fokozódik a helyzet: mindössze annyi a dolgod, hogy háromszor meg kell fektetned a jó öreg Nemesist. Joggal merül fel a kérdés: mit jelent az, hogy "megfektetni"? Ha elég sebzést viszel be neki, akkor üvölteni kezd és feltartja a kezét, ezután nem sokkal később regenerálódik és folytatja az üldözést. Ha megvagy a feladattal, akkor menj a Toy Uncle előtt található rendőrautóhoz, amiből kimászik egy zombi, az autóban pedig ott lesz Mr. Charlie.

Mr. Charlie #20 – Az utolsó Mr. Charlie stílszerűen a demó legeslegvégén nyitható meg. Miután eloltottad a tüzet a tűzcsappal, menj vissza ahhoz a rendőrautóhoz, aminél az előző figura volt, itt lesz egy zombi a roncsok között – őt kell megölnöd.

Ezt követően el kell menned a gyógyszertárba, ahol találni fogsz egy másik zombit, aminek az eredeti fekhelyén, a nagy vértócsa közepén ott lesz az utolsó bábu.

Túl nehéz?

Akadályoz a játék nehézsége, vagy pusztán csak tombolni szeretnél egy kicsit? Van rá lehetőség! Amikor meghalsz, akkor bekapcsolhatod az Assisted módot, ahol nemcsak regenerálódó életerőt és gyengébb ellenfeleket kapsz, hanem egy gépfegyvert is, amit a "normál" demóban nem lehet megnyitni. Így azért már a Nemesist is könnyebb kordában tartani! Jó szórakozást!

Támogasd te is a PC Gurut!