Ismétlés a tudás anyja, szóval ez a hír akár annak is betudható, hiszen csak megerősítést nyert az, amit már korábban is elmondtak a Crystal Dinamics és a Microsoft illetékesei. Tömören: a Rise of the Tomb Raider nem lesz örökre Xbox-exkluzív cím.

Bővebben: tegnap jött a hír, hogy a játékot az IP tulajdonosa, azaz a Square Enix helyett a Microsoft adja ki. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az aggodalmas hangok szélvészként söpörtek végig a neten. Az aggodalom tárgya a Rise of the Tomb Raider Xbox-exkluzivitása volt. Sokan tartottak attól, hogy a játék mégis csak Xbox 360-ra és Xbox One-ra jelenik meg.

A Square Enix, hogy lenyugtassa a kedélyeket, a következőket közölte a témában a GameInformeren keresztül: „partnerségünknek a Microsofttal van egy lejárati ideje, de a részletekbe most nem megyünk bele, jelenleg arra koncentrálunk, hogy minél jobb játékot kapjatok Xbox One-ra és Xbox 360-ra.”

Tehát nem fog örökre a redmondi konzolon csücsülni a Rise of the Tomb Raider. A nagy kérdés persze továbbra sincs megválaszolva: mégis meddig tart majd a dolog? Ha a Ryse: Son of Rome-ból és a Dead Rising 3-ból indulunk ki (mindkettő Microsoft kiadás, de az IP más tulajdonában van), akkor ez az intervallum nagyjából egy év lesz. Ez persze jelenleg csak egy elmélet.