Már tudtuk, hogy lesz valami a Tomb Raider körül az E3 2014-en, sőt, gyanítottuk, hogy ha mást nem, a 2013-as reboot folytatását bejelentik (és még számítunk egy második Lara Croft-játékra is). Nem tévedtünk, a Microsoft konferenciáján egy igen jól megkomponált trailer keretében rántották le a leplet a Rise of the Tomb Raider című programról.

Az új kalandban Larának minden képességére és tudására szüksége lesz, hogy szembenézzen élete eddigi legnagyobb kihívásával, új barátokra kell szert tennie, és elfogadnia a sorsát, végzetét. Darrell Gallagher, a fejlesztés irányítója elmondta, hogy nem változtatnak a bevált dolgokon: az új generációs látványról a Foundation motor gondoskodik, amely az eddigi játékokban látott világoknál háromszor nagyobb területet kelt életre, Camilla Luddington visszatér Lara Croft szerepében, a forgatókönyvről ismét Rhianna Pratchett gondoskodik - ami viszont változik, gondolom sokak örömére, hogy a rajongók kérésére visszatérnek a sírok, így az előző felvonásban megismert pörgős akciók mellé a hamisítatlan, klasszikus Tomb Raider életérzést is megkapjuk.

A Rise of the Tomb Raider 2015 karácsonya környékén jelenik meg, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. És talán előző generációs gépekre is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!