Kicsiny hazánkban még nem jelent meg a Max Payne film, azonban a tengerentúl már a mozikban van, és olvasva az értékeléseket őszinte sajnálatomra azt kell látnom, hogy úgy tűnik, a filmet elrontották. Hiába a 18 millió dolláros, meglehetősen erősnek nevezhető kezdés -- amit akár betudhatunk a nagyon gyenge konkurenciának, hiszen nem más, mint a Beverly Hills Chihuahua van mellette --, a kritikusok szerint a történet egyszerű, a színészek unottan játszottak, valamint a film a Mátrix-szerű lövöldözéseken kívül nem tud más felmutatni, de legrosszabb az, hogy nem hozza azt a hangulatot, mint a játékok.

„Számos alapvető hiba van a film történetében, és miután kijöttem a moziteremből, csak zavarodottan csóváltam a fejem.”-- mondta Scott Miller, a 3D Realms vezérigazgatója.

Scott Millernek nem tetszett a film, ezt már az előző mondatból is kivehettük, és ha van valaki, akinek adhatunk a szavára ez ügyben, akkor ő az. Jól tudjuk, hogy a 3D Realms, mint kiadó felügyelete az első Max Payne játék munkálatait, így hát a filmkritikusokkal ellentétben nekik jobb rálátásuk van arra, hogy miben térnek el a filmbeli karakterek és jelenetek az ő verziójuktól.

(Nem akarom elrontani senki szórakozását, ezért szólok, hogy a hír további része mérsékelten spoileres!)

Bármilyen meglepő, (vagy éppen nem meglepő, attól függ, Miller mennyire szereti Wahlberget és munkásságát) Miller szerint a játékhoz képest elég gyenge volt a Mark Wahlberg által játszott Max Payne karaktere, valamint B.B. Hensley-vel is gondjai voltak, és az sem tetszett neki, hogy a drogdíler Jack Lupinót nem Max ölte meg.

„Egész végig azt szajkózták, hogy ez a drog ritka esetekben (százból egy alkalommal) szupererővel ruházza fel az embereket, azonban Lupino ennek legapróbb jelét sem mutatta. Egy vagonnyi töltény kellett volna megöléséhez, plusz ezt Max Payne-nek kellett volna megtennie.”

Millert a film történetvezetése is zavara.

„A nagy probléma a filmmel, hogy nem ismerjük Max motivációját, amit csak akkor tudjuk meg, mikor megmutatják azt a visszaemlékezést, mikor hazaérkezik, és látja, hogy a családját megölték. A játékban ezt a jelenetet okkal tettük a történet legelejére.”

„A film közepéig tartogatni ezt a jelenetet történetvezetési baklövés, mert a közönség körében szimpátiát kell kiépíteni Max iránt, hogy szeressék, és megértsék, mi hajtja.”

Nálunk a film október 30-án fog megjelenni, és akkor a saját szemünkkel is meggyőződhetünk a film hibáiról, addig is maradnak a külföldi értékelések és a trailerek.

U.i.: A film legvégén, a stáblista után egy rejtett jelenet lesz látható!