Hogy ne beszéljek tovább rébuszokban, a szóban forgó játék nem más, mint a Serious Sam HD, amely a 2001-ben megjelent, és sokak szívébe azonnal beférkőzött Serious Sam: The First Encounter legújabb generációs felújítása, amelyet a Croteam és a Devolver Digital emberei a már ezek szerint elkészült Serious Engine 3 technológiájára építenek. Az alábbi összehasonlító képen jól látszik, mit is jelent ez a gyakorlatban, szerintem eléggé szembetűnő és egyértelmű a különbség.

Serious Sam HD!Serious Sam HD!

A cucc tehát visszatér a gyökerekhez, hiszen az első rész tulajdonképpen egy techdemó volt, amellyel a horvát csapat saját motorját igyekezett promotálni (több-kevesebb sikerrel), bár ez annyira nem érdekelt minket, az old-school FPS-ek híveit, akik hatalmas örömmel kaszaboltuk az idióta szörnyek végeláthatatlan seregeit, és élveztük Samu tökös, azóta szállóigévé vált egymondatos beszólásait.

Még egy dologban közös az eredeti és a HD-verzió: ahogy írtuk, ez is megjelenik a Microsoft konzoljára, hiszen az FE már ellátogatott erre a platformra (sőt, volt GBA és PS2 verzió is, illetve az SE-ből GameCube változat). Az X360 Live Arcade szolgáltatására nemsokára, már a nyári hónapokban letölthetjük az anyagot, 1200 MS-pontért (14,40 euró). Ezt követi ősszel a PC-s verzió (dobozos és digitális formában egyaránt), majd egy később bejelentendő időpontban jön a Second Encounter is, de erről még semmi információnk nincs.

Lehet tehát lazítani a kezeket, előkészíteni a legstrapabíróbb kontrollereket és egereket, mert visszatér az agyatlan mészárlás, eddig nem látott külsőségek közepette...