• Két Sherlock Holmes sorozatot tervez az HBO Max Robert Downey Jr. vezetésével
  • A produkciók valószínűleg összefüggnek, közös univerzumban játszódnak majd
  • A franchise-építés lehet a streaming háború következő fejezete

Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívregényeiből számtalan mozgóképes adaptáció készült. A modern feldolgozások közül a Benedict Cumberbatch-féle Sherlockot, a Jonny Lee Miller és Lucy Liu főszereplésével készült Sherlock és Watsont, valamint Guy Ritchie mozifilmjeit érdemes kiemelni. Utóbbinak folytatását ugyan évek óta tervezik, most mégsem a harmadik részről, hanem a filmek alkotóinak égisze alatt készülő szériáról, illetve egy szintén HBO Max kínálatába szánt sorozatról számolt be a The Hollywood Reporter.

A címszereplőt alakító Robert Downey Jr. kreatív producerként tevékenykedik mindkét stábban, arról viszont nem érkezett hír, hogy színészként ismét magára ölti-e a nyomozó karakterét. Előkészületi fázisban járnak a munkálatok, ezért egyelőre a sorozatok koncepciójáról sem tudunk beszámolni. Nincs kizárva ugyanakkor, hogy a két produkció kapcsolódik egymáshoz.

robert-downey-jr-sherlock-holmes-everett-mcdshhoec034-h-2022.jpg
(A kép forrása: THR)

A streaming háború következő fejezeteként a szolgáltatók is franchise-építésbe kezdhetnek, feltételezi a tengerentúli sajtó, amint az Hollywoodban folyik évtizedek óta. Az HBO Max például J.J. Abrams vezetésével fejleszti DC Comics univerzumát, számos Trónok harca spin-off sorozatot tervez, illetve felújított több ikonikus címet, köztük a Szex és New Yorkot vagy A pletykafészeket.