Nemrég hazánkban is megkezdte működését a páratlanul színes műsorpalettát felvonultató HBO Max. Most öt kiváló és sikeres filmet ajánlunk nektek a széles kínálatból.

Három óriásplakát Ebbing határában

Martin McDonagh, az Erőszakik szerzője 2017-ben újabb sikerfilmet készített, ami az elmúlt évtized egyik legemlékezetesebb és legelemibb erejű alkotása lett. A fekete humorral átitatott Oscar-díjas mű hősnője egy ötvenes évei elején járó anyuka, aki valóságos háborút folytat a helyi rendőrség ellen, hogy megtalálják lánya gyilkosát.

Sin City

Sokan minden idők legjobb képregényből készült filmadaptációjának tartják a Sin City-t, ami tökéletesen átveszi az alapanyag nyers modorát, obszcén tartalmát és éles parodisztikus jellegét. Itt a bűnös város, tele tisztességtelen zsarukkal, szexi hölgyekkel, elkeseredett hősökkel és néhány naiv, tiszta lelkű, elhivatott figurával.

Richard király

Will Smith karrierjének kimagaslóan legjobb alakítását nyújtotta tavaly, egy kissé sok szálon futó, de rendkívül izgalmas filmben. A Richard király rendhagyó életrajzi történet Serena és Williams Williams elhivatott apjáról és a gyerekek mesébe illő felemelkedéséről.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Fekete medve

Az HBO talán legjobb függetlenfilmje, vérbeli zárt szituációs thriller, ami két feszült fantáziatörténetet fűz egybe. Vajon játék az egész vagy súlyos sérelmeket szenvednek el hőseink?

Becstelen brigantyk

Tarantino 2009-ben úgy döntött, hogy készít egy olyan lezser és megkapó filmet, mint amilyen Ponyvaregény volt. Ezúttal nem az Istenkeresés, hanem a történelmi igazságtétel foglalkoztatta a szerzőt. Parádésan szórakoztató rendezése hemzseg az ikonikus karakterektől és az idézhető mondatoktól. Ami azonban kiemeli a kortárs művek közül: párhuzamosan záporoznak a nézőre a végletesen abszurd-komikus és megdöbbentően drámai szituációk.

Nektek mik a kedvenc filmjeitek az HBO Max kínálatában? Írjátok meg kommentben!