A múlt héten feltűnt egy visszaszámláló a Baldur's Gate hivatalos oldalán, és noha azt már január óta tudtuk, hogy bővül a sorozat, azt nem, hogy mivel -- most kiderült. A nagy bejelentés nem más, mint a Siege of Dragonspear, ami egy vadonatúj kiegészítő a 17 évvel korábban megjelent első részhez, vagyis pontosabban, annak 2013-ban kiadott felújított változatához. Az eredeti játékkal nem kompatibilis a kiegészítő!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Siege of Dragonspear a sorozat első és második része közé ékelődve nagyjából 25 órányi szórakozástatást biztosít, aminek során a bizonyos Shining Lady és az általa vezetett hadsereg útjába állunk. Új helyszínek (Boareskyr Bridge, Dragonspear Castle, Lost Kanaglym, Fallen Temple of Bhaal), szörnyek és loot vár, valamint 100 új mágikus tárgy, 4 új társ és egy új kaszt, a sámán. Mindezen felül javított kezelőfelület, extra könnyű nehézségi szint, és cross-platform multiplayer (PC, Mac, Linux, iOS) is lesz, valamint lehetőségünk arra, hogy a kaland során feltápolt karakterünket továbbvigyük a Baldur’s Gate II: Enhanced Editionbe. A dallamokat a Mass Effect 3 zeneszerzője, Sam Hulick szállítja.

A Baldur’s Gate: Siege of Dragonspear pontos megjelenési dátumot még nem kapott, illetve az is rejtély még, hogy mennyibe fog kerülni.