A Silent Hills története ígazán szívbemarkoló, pedig úgy nézett ki, hogy a Norman Reedus főszereplésével készült játék végre visszatalál a sorozat eredeti gyökereihez. A Konami a Kodzsimával való szakítás után törölte a játékot, mire petíció indult a megmentésére, a rendező Del Toro sajnálatát fejezte ki a kasza miatt, a petíció átlépte az 50 ezres aláírásszámot (azóta már túl van a 125 ezer aláíráson), és rövid ideig úgy tűnt a Microsoft megmenti a játékot.

Nos, a legutolsó hír nem igaz, melyet maga Phil Spencer erősített meg egy rajongói kérdésre válaszolva: "Sajnálom, de a hír hamis. Nem tudom, honnan indult a pletyka, de nem szeretnénk senkit félrevezetni." -- mondta el Twitter csatornáján.

Közben a Konami is reagált arra a hírre, hogy a japán cég háta mögött hagyja a konzolokat, és ezután mobil platformokra fog dolgozni: "A Konami folytatja a munkáját, hogy szórakoztató termékeket hozzon létre különböző platformokra. Nem csak okoseszközökre, de otthoni konzolokra, árkád gépekre is, így elégítve ki az idők változó igényeit." -- közölte Hideki Hayakawa, a Konami elnöke.

Úgy tűnik, hogy a Silent Hills most már végleg sírba szállt. Nagy kár, mindenki morzsoljon el egy könnycseppet.

silent-hills-2.jpg