A Skyrimet kis túlzással már mindenre kiadták, amire 2011-es megjelenése óta játékot lehet tenni, PS3-tól az Xbox One-on és a VR készülékeken át a WC-ig – viccen kívül, állítólag a Kohler cég Numi nevű okos budiján fut a Skyrim: Very Special Edition. Szóval lassan szó szerint vehetjük azt, hogy a csapból is a Skyrim folyik.

Ennek persze egyszerű oka van: a játék rendkívül népszerű még most is. A Bethesda elnöke, Todd Howard szerint hét év után is még milliók játszanak vele hónapról hónapra, úgyhogy naná, hogy időről-időre újra kiadják, pláne, ha valami új platform kerül a piacra. „Ha nem akarod, hogy újra kiadjuk, ne vedd meg” – mondta a Gamelab közönségének.

Howard azt is elmondta, hogy az újrakiadás bevett szokás a nagyobb stúdióknál a népszerű címeiknél – ugyanakkor szerintem ők azért kicsit lelkesebben csinálják ezt, mint más kiadók. De tény, hogy ha valami még népszerű, azt üzleti szempontból érdemes újra felmelegíteni.

És a hétéves Skyrim népszerűségéhez nem férhet kétség. Eme sorok írásakor a Steamen a Special Editionnal 14 524, míg az eredeti változattal 14 196 ember játszik. Ezzel leköröz olyan frissebb játékokat, mint a Divinity: Original Sin 2 (11 011), a Dying Light (10 205), a For Honor (7 602) vagy a Conan Exile (8 711).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!