Mikor már azt hinnénk, hogy a The Elder Scrolls-sorozat iránti lelkesedést nincs hová fokozni, mindig jön egy újabb mod vagy rajongói alkotás, ami bebizonyítja, hogy a Bethesda aranytojást tojó franchise-ának megszállottai nem ismernek lehetetlent. Most megérkezett a legújabb őrület: Morrowind a Skyrim grafikus motorja alatt, annak minden előnyével és... előnyével.

A The Elder Scrolls 5: Skywind mod lényege, hogy Morrowindet egy az egyben életre keltse a Skyrim segítségével, szóval tulajdonképpen egy fejlett remake-ről van szó. A v0.9-es változat egyelőre még pre-alfa, ami azt jelenti, hogy bár az egész pálya szabadon bejárható, és a legtöbb NPC-vel is interakcióba léphetünk, a küldetésrendszer, a történet, és úgy nagyjából a teljes játékmenet még várat magára. A modot készítő csapat egyébként roppant szerény, úgy vélik, hogy a Skywind lehet a 2013/2014-es idény legjobb játéka. Hogy hiszünk-e nekik, rajtunk múlik -- az tény, hogy a lent látható videó meggyőző.

A Skywind telepítése elég macerás, a teljes játék pedig 3,5 GB-ot nyom, szóval ide nem töltöttük fel, ellenben a hivatalos oldalon találtok instrukciókat és tükröket. Mielőtt azonban rátenyerelnétek a letöltésre, jobb, ha tudjátok, hogy a modhoz kell egy eredeti Skyrim (adatlapunkon) és egy Morrowind GOTY kiadás, benne mindkét expanzióval (Bloodmoon, Tribunal).