• Jövőre jön Sniper Elite 5
  • Franciaországba látogathatunk el
  • Minden eddiginél nagyobb pályákat kapunk

Közeledik a Sniper Elite 5, jelentette be a Rebellion Developments. 1944-ben járunk, a németek számára a háború már elveszni látszik. Utolsó mentsváruk a Kraken-hadművelet. Ennek szabotálásra érkezik Franciaországba hősünk, Karl Fairburne.

sniper-elite-5.jpg

A mesterlövész bőrébe bújva a legrealisztikusabban és a legvalósághűbben megalkotott francia vidéken barangolhatunk, hála a fotogrammetria technológiájának. Ráadásul minden eddiginél nagyobb térképeket kapunk – de azért a játék még nem lesz open world – ennek hála célpontjainkat több irányból közelíthetjük meg, és ha baj van, több menekülőútvonal közül válogathatunk. Emellett magunk állíthatjuk össze a felszereléseinket is, beleértve a lőszert is. A Rebellion emellett komolyabb fizikát ígér, például ezúttal már a szívverésünk és a szélerősség is fontos szerepet fog játszani a lövéseink pontoságában.

Bár a 2022-ben érkező Sniper Elite 5 egyedül is végigjátszható lesz, kapunk online módot is. Itt játszhatunk egy társunkkal együtt, vagy az Invasion módnak hála, egymás ellen. Merthogy a németek oldalán is van egy mesterlövész, aki a pályák bármely részén feltűnhet, hogy golyót repítsen Karlba. Emellett kapunk egy hagyományosabb multiplayert is, a már megszokott elemekkel, 16 játékossal, illetve egy Survival módot, amiben négyen harcolhatunk a hullámokban érkező ellenfelekkel.