• A Marvel's Spider-Man lett a legjobban eladott szuperhős játék az USA-ban
  • A Batman: Arkham City-t győzte le
  • Ez a San Diego Comic-Con előtt derült ki

A Batman: Arkham City nyolc éve, 2011-ben került a boltokba, a Marvel's Spider-Man pedig tavaly, mint PS4 exkluzív játék. Mindkettő remekül sikerült, a Batman nálunk is jól teljesített, és szinte mindenen megjelent, PC-től egészen a Wii U-ig, és hét év előnye volt a hálószövővel szemben. Ennek ellenére a 2018-as, Insomniac által fejlesztett Spider-Man az Egyesült Államokban minden idők legjobban fogyó szuperhős játéka lett, jelentette az NPD Group piackutató cég munkatársa, Mat Piscatella. 

A Marvel's Spider-Mant így jellemezte Britpopper tesztjében: "a Marvel' Spider-Man legalább olyan remek szuperhősös játék lett, mint amilyen annak idején a Batman: Arkham City volt. A kiemelkedő sztori és a nagyszerű játékmenet mellett élvezetes harcok jellemzik, amiket megkoronáz a gyönyörű grafikai megvalósítás és a dinamikus zene". Mindezek hozzájárultak ehhez a lenyűgöző sikerhez, amit a Spider-Man alig 10 hónap alatt ért el. Most így néz ki minden idők legjobb szuperhős játékainak top 10-es listája az USA-ban:

  1. Marvel’s Spider-Man
  2. Batman: Arkham City
  3. Batman: Arkham Knight
  4. LEGO Batman
  5. LEGO Marvel Super Heroes
  6. Spider-Man: The Movie
  7. Spider-Man: The Movie 2
  8. Injustice: Gods Among Us
  9. Batman: Arkham Asylum
  10. Injustice 2

Az Insomniac tehát kasszát robbantott, ez pedig remélhetőleg arra készteti majd a fejlesztőket, hogy folytatást készítsenek ennek a remek akció-kalandjátéknak. Talán Peter Parker már PS5-ön tér vissza? Kiderül, de az biztos, hogy nem most, hanem a jövőben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!