• Eredetileg ember-hüllő hibridek szerepeltek volna a 2001-es Jurassic Park III-ban
  • Steve Spielberg akkor az Alien-filmekkel adódó hasonlóság miatt elvetette az ötletet
  • A 2022. június 9-én debütáló Világuralomban nem lesznek hibrid dínók
  • Főszerepben Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum

A 2015-ben bemutatott Jurassic World komoly meglepetést okozott a rajongóknak, amikor hibrid dinoszauruszokat vonultatott fel a mozivásznon. A különböző őshüllők, köztük a Tyrannosaurus Rex DNS-éből összefoltozott Indominus Rex látványosságként szolgált, pedig eredetileg már a 2001-es Jurassic Park III kapcsán is felmerült egy hasonló teremtmény szerepeltetése. Akkor az ember és a dínó keverékéből alkottak volna tökéletes biofegyvert, ám Steven Spielberg elvetette az ötletet, mert ez a koncepció túlzottan az Alien-filmek irányába tolhatta volna el a sorozatot.

A Colin Trevorrow írói és rendezői égisze alatt készülő Jurassic World-trilógia felelevenítette az ezredfordulós ötletet, a fináléban azonban a szerző elmondása szerint nem szerepelnek majd hibridek. Mégis nagy hírrel szolgált a minap Trevorrow: bejelentette, hogy már teljesen kész van, 2022. június 9-én esedékes bemutatóját várja a szériát megkoronázó Világuralom (Dominion). És ti várjátok már a premiert?

mv5bmdu4ymm3otatnmm3ns00mzkyltlkndatodfimjk0nmq3nmuyxkeyxkfqcgdeqxvymta3mzgzmzqxv1.jpg

Az utolsó epizódban a főszereplő Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett visszatér a Jurassic Park Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum alkotta legendás hármasa. A történetről egyelőre nem sokat tudunk, a rendező viszont elárulta, hogy a film több mint 60 millió évvel ezelőtt játszódó – rövid teaserben bemutatott – nyitánya a benne élő kisgyereknek szól, aki szeretne nagy dinoszauruszokat látni.

mv5bmtm0ntc4yjetmzflyy00zdlilwe0mdctzti3mjbkzguymja0xkeyxkfqcgdeqxvynju2ntcymzyv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)