Starcraft Ghost az új Blizzard MMO?A döntés konkrétan a Kínai Ipari és Kereskedelmi Testület részéről jött, amelyik megtagadta a Ghost név bejegyzését, lévén sérti a szocialista értékrendet a „Ghost” elnevezés, ugyanis „ismét teret adhat a feudális babonáknak”, amelyeket Mao uralma óta tűzzel-vassal kiirtottak az országból. Arról már nem is beszélve, hogy a címben található „asztrológiai” utalások sem szerencsések a kínai szocializmus szempontjából.

A Blizzard fellebbezett a meghozott döntés ellen, arra hivatkozva, hogy névbejegyzésük játékhírekre, eSportra, a Battle.net használatára és más olyan tevékenységekre vonatkozik, amelyek korábban is léteztek már az országban. (A StarCraft bajnokságok hatalmas népszerűségnek örvendenek Kínában, így érdekes, hogy csak most figyelt fel az „ártalmas címre” a hatóság...)

Mivel Jeff Kaplan még a múlt héten hivatalosan megerősítette a World of Warcraft fórumokon, hogy valóban készül egy új MMORPG, azzal a döntésével megfűszerezve a bejelentést, hogy ő maga is otthagyja a WoW irányításának stafétabotját, hogy az új projekten dolgozzon.

Starcraft Ghost az új Blizzard MMO?Hogy a StarCraft Ghostból valóban MMO készül-e végül (korábban egy külső nézetes TPS-t fejlesztett belőle a Vampire the Masquerade: Redemptionnel híressé vált orosz illetőségű Nihilistic Software még a régi Xboxra, ám a projektet bizonytalan időre felfüggesztette a Blizzard), vagy valamilyen más típusú játék, azt még pontosan nem tudni, de az interneten már elindultak a heves találgatások és pletykák. Amint többet tudunk meg, szólunk.